Czas przygotowania
20min
Czas całkowity
20min
porcja/porcje/porcji
2
porcja/porcje/porcji
Poziom
--
Składniki
Delikatne żółte curry z kalafiora, brokuła i cukinii by Thermodieta.pl
- 50 g Cebula czerwona
- 2 ząbka czosnek, ok 10g
- 12 g Imbir korzeń
- 10 gramy papryczka chilli
- 10 g olej kokosowy
- 40 gramy Żółta pasta curry
- 150 g brokuł
- 250 g kalafior
- 400 gramy mleczko kokosowe
- 200 gramy woda
- 1 łyżeczki sól
- 150 gramy cukinia
- Świeża kolendra/ cebula dymka/ natka pietruszki, do posypania
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego przekładamy obraną i pokrojoną w ćwiartki cebulę, czosnek, imbir i papryczkę chilli bez pestek. Rozdrabniamy 5 s/ obr. 5. Zgarniamy kopystka na dno naczynia i miksujemy 3 s/ obr. 5.
Dodajemy olej kokosowy i żółtą pastę curry. Podsmażamy 4 min/ 120°C/ obr. 0,5.
Dodajemy różyczki brokułu, kalafiora, mleczko kokosowe, wodę, sól. Gotujemy 7 min/ 100°C/ obr. wsteczne 0,5.
Przez otwór w pokrywie dodajemy cukinie pokrojoną w kostkę, gotujemy 7 min/ 100°C/ obr. wsteczne 0,5.
Podajemy posypane, świeżą kolendrą, cebulką dymką lub natka pietruszki.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Kategorie przepisów:
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze