thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
20min
Czas całkowity
20min
porcja/porcje/porcji
2 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

Delikatne żółte curry z kalafiora, brokuła i cukinii by Thermodieta.pl

  • 50 g Cebula czerwona
  • 2 ząbka czosnek, ok 10g
  • 12 g Imbir korzeń
  • 10 gramy papryczka chilli
  • 10 g olej kokosowy
  • 40 gramy Żółta pasta curry
  • 150 g brokuł
  • 250 g kalafior
  • 400 gramy mleczko kokosowe
  • 200 gramy woda
  • 1 łyżeczki sól
  • 150 gramy cukinia
  • Świeża kolendra/ cebula dymka/ natka pietruszki, do posypania

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego przekładamy obraną i pokrojoną w ćwiartki cebulę, czosnek, imbir i papryczkę chilli bez pestek. Rozdrabniamy 5 s/ obr. 5. Zgarniamy kopystka na dno naczynia i miksujemy 3 s/ obr. 5.
    Dodajemy olej kokosowy i żółtą pastę curry. Podsmażamy 4 min/ 120°C/ obr. 0,5.
    Dodajemy różyczki brokułu, kalafiora, mleczko kokosowe, wodę, sól. Gotujemy 7 min/ 100°C/ obr. wsteczne 0,5.
    Przez otwór w pokrywie dodajemy cukinie pokrojoną w kostkę, gotujemy 7 min/ 100°C/ obr. wsteczne 0,5.
    Podajemy posypane, świeżą kolendrą, cebulką dymką lub natka pietruszki.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Delikatne żółte curry z kalafiora, brokuła i cukinii by Thermodieta.pl

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy