![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/p6mtygvb-6e97b-457896-f60be-mhh89ncd/bba020d7-fae1-4856-b1c5-08d8be96a6c0/main/delikatne-zolte-curry-z-kalafiora-brokula-i-cukinii-by-thermodietapl.jpg)
Składniki
Delikatne żółte curry z kalafiora, brokuła i cukinii by Thermodieta.pl
- 50 g Cebula czerwona
- 2 ząbka czosnek, ok 10g
- 12 g Imbir korzeń
- 10 gramy papryczka chilli
- 10 g olej kokosowy
- 40 gramy Żółta pasta curry
- 150 g brokuł
- 250 g kalafior
- 400 gramy mleczko kokosowe
- 200 gramy woda
- 1 łyżeczki sól
- 150 gramy cukinia
- Świeża kolendra/ cebula dymka/ natka pietruszki, do posypania
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do naczynia miksującego przekładamy obraną i pokrojoną w ćwiartki cebulę, czosnek, imbir i papryczkę chilli bez pestek. Rozdrabniamy 5 s/ obr. 5. Zgarniamy kopystka na dno naczynia i miksujemy 3 s/ obr. 5.
Dodajemy olej kokosowy i żółtą pastę curry. Podsmażamy 4 min/ 120°C/ obr. 0,5.
Dodajemy różyczki brokułu, kalafiora, mleczko kokosowe, wodę, sól. Gotujemy 7 min/ 100°C/ obr. wsteczne 0,5.
Przez otwór w pokrywie dodajemy cukinie pokrojoną w kostkę, gotujemy 7 min/ 100°C/ obr. wsteczne 0,5.
Podajemy posypane, świeżą kolendrą, cebulką dymką lub natka pietruszki.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?