thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
Średni
Przepis jest testowany
  • TM 31
opublikowany: 11/17/10
zmieniono dnia: 06/7/13

Składniki

  • Nadzienie
  • 2 jajka
  • 1 szczypta soli
  • 500 g twarogu, chudego
  • 20 g oliwy z kiełków
  • 60 g grysiku pszennego
  • 50 g mleka, chudego
  • 1 szczypta soli
  • 1 laska wanilii, wydrążony miąższ
  • 2 łyżeczki skórki otartej z cytryny
  • 0,5 łyżeczki słodziku, w płynie
  • Suflet
  • 12 - 14 makaronu cannelloni (150 g)
  • 500 g mleka, chudego
  • 20 g bułki tartej
  • Sos
  • 500 g moreli, pokrojonych na połówki
  • 50 g wody
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżeczka słodziku , w płynie

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    1. Nadzienie: Oddzielić żółtka od białek, nałożyć motylek, umieścić białka i sól w naczyniu miksującym, ubić na sztywno ok. 2 min/obr. 4, przełożyć pianę do innego naczynia, zdjąć motylek.
    2. Do naczynia miksującego włożyć pozostałe składniki na nadzienie, wymieszać 15 s/obr. 3.
    3. Dodać pianę z białek, wymieszać 10 s/obr. 3. Suflet:
    4. Przy pomocy szprycy napełnić cannelloni nadzieniem i ułożyć obok siebie w naczyniu żaroodpornym.
    5. Zalać mlekiem i posypać bułką tartą, umieścić w nagrzanym piekarniku na środkowej prowadnicy. Czas pieczenia ok. 35 min/temp. 180°C. Sos:
    6. Do czystego naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki sosu, zmiksować 15 s/obr. 8.
    7. Cannelloni podawać na ciepło, polane sosem.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Cannelloni z twarogiem

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?