thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
45min
Czas całkowity
45min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
Średni
  • TM 31
opublikowany: 16/12/13
zmieniono dnia: 30/11/15

Składniki

  • pol szklanki czerwonego wina
  • 30 g Masla
  • 60 g rodzynek
  • 30 g mąki
  • 1 sól
  • 1 pieprz w ziarnach
  • 0,5 litra gotowego zakwasu buraczanego
  • 1 korzeń pietruszki
  • 2 cebule
  • 2 marchewki
  • 1 seler
  • 500-600 g szczupaka lub innej ryby slodkowodnej

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Rybe sprawic, pokroic w dzwonka i natrzec sola (jezeli nie mamy filetow) i zostawic na pare godzin w lodowce.

    Seler, marchewke, cebule i pietruszke wlozyc do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" i rozdrobnicprzez 5 sekund obroty 6.

    Dodac zakwas buraczany, ziele angielskie, pieprz w ziarnach, rybe na przystawke Varoma i gotwac okolo 30 minut  Varoma obroty 1.

    Po ugotwaniu wyjac rybe z przystawki Varoma, zemlec warzywa z kwasem obroty 10 przez 4 sekundy.

    Rodzynki namoczyc w winie, po czym dodac do kwasu z warzywami, dodac make i maslo do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" , gotowac 4 minuty 90 stopni obroty 1.

    Gotowym sosem polac rybe. Smacznego

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Wigilijna ryba po kujawsku

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: