thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
8min
Czas całkowity
28min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 29/07/11
zmieniono dnia: 29/11/11

Składniki

  • 600 gr filetu z ryby ( np. okoń morski)
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 cebul, ka
  • 60 g masła
  • 30 g mąki
  • 150 g rosołu
  • 150 g białego wytrawnego wina
  • 150 gr śmietanki 30%
  • 8 gałązek pietruszki
  • sól, pieprz
  • 3 żółtka
  • 100 g Migdałów
  • ugotowane ziemniaki

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1.Rybę skropić sokiem z cytryny. Do naczynia miksującego włożyć cebulę i posiekać 5sek/obr.5. Dodać 30 gr masła, dusić 4 min/temp.90st/poz1.  Zagęścić mąką 1min/temp.90st/poz1. Dodać rosół, wino, śmietankę i gotować 5 min/temp.90/poz1. Dodać drobno posiekaną pietruszkę i 2 żółtka, sól, pieprz, zmiksować poz.4/30sek. gotowy sos przelać do garnuszka.

    2. Do naczynia miksującego włożyć ciepłe ziemniaki zmiksować 10sek/poz.4, dodać migdały, 30 gr masła, śól i wymieszać 5sek/poz 5. Włączyć piekarnik

    3. Rybę osuszyć, posolić i włożyć na natłuszczonej formy do pieczenia. Masę ziemniaczaną przełożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką i wycisnąć masę wokół ryby formując wianuszek. Wewnątrz wianuszka polać sosem. Roztrzepać żółtko i posmarować nim ziemniaki.Piec  15-20 min w temp.200st.

     

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Ryba w ziemniaczanym wianuszku

Wydrukuj:

Komentarze