thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
1h 0min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
  • TM 31
opublikowany: 15/09/13
zmieniono dnia: 26/07/17

Składniki

Masa Jajeczna

  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 2 jajka
  • pieprz do smaku
  • 300 g gęstego jogurtu naturalnego

Na ciasto

  • 2-3 czubate łyżki wody lodowatej
  • 100 g masła, schłodzonego
  • 170 g mąki pszennej

Wierzch

  • 100 g wędzonego łososia w plasterkach, na zimno lub na gorąco
  • 120-150 g szparagów białych lub zielonych ( 8-9 sztuk), ze słoika lub świeżych (ugotowanych)

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Masa jajeczna
  1. Jajka, smietanę, pokrojony koperek i pieprz wkładamy do TM. Miksujemy 5s, obr.5. Wlewamy masę jajeczną na ciasto z nadzieniem. Wstawić do piekarnika, obniżyć temp. do 180st.C i piec dalej 35 min, tj. do chwili aż się zrumieni i stężeje. Podawać na ciepło lub zimno. 

  2. Ciasto
  3. Wszystkie składniki ciasta włożyć do TM. Ucierać kruche ciasto, 2,5 min, Interwał. Wylepić ciastem formę do tarty (boki na wys.3 cm). Ponakłuwać ciasto widelcem, przykryć folią aluminiową i wstawić na godzinę do lodówki. Wstawić do nagrzanego do 220st.C piekarnika. Piec 15-20 min. Zdjąć folię i ułożyć na cieście pokrojone na kawałki (3,5cm) szparagi i kawałki łososia. 

Porady

Zamiast szparagów można włożyć ugotowaną na parze na przystawce Varoma fasolkę szparagową. Jeśli używamy świeżych szparagów tak samo jak fasolkę musimy je ugotować na parze na Varomie.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Quiche z wędzonym łososiem i szparagami

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: