thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Przepis jest testowany
  • TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 18/07/16

Składniki

  • 100 g śmietany 18%, UHT
  • 0,5 pęczka koperku, bez łodyg
  • Sos koperkowy:
  • pieprz
  • sól
  • 10 g soku z cytryny
  • 4 filety z łososia (ok. 500 g)
  • 600 g Pora, pokrojonego w krążki
  • 250 gmieszanki ryżu dzikiego i długoziarnistego
  • 2 kostki Bulionu warzywnego
  • 1200 g wody
  • 30 g masła
  • 30 g mąki pszennej
  • 10 g soku z cytryny
  • 2 szczypty cukru
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 0,25 łyżeczki pieprzu

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    1. Do naczynia miksującego wlać wodę, dodać kostki bulionu, włożyć koszyczek, umieścić w nim ryż, gotować 15 min/100°C/obr. 1.
    2. Na dolnej części przystawki Varoma ułożyć pora, doprawić solą i pieprzem.
    3. Łososia skropić sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem, ułożyć na górnej części przystawki Varoma, nałożyć przystawkę na naczynie miksujące, gotować 16 min/Varoma/obr. 1, wyjąć koszyczek i razem z Varomą odstawić w ciepłe miejsce.
    4. Opróżnić naczynie miksujące, zachowując wywar. Sos koperkowy:
    5. Do suchego naczynia miksującego włożyć koperek, rozdrobnić 3 s/obr. 8, przełożyć do innego naczynia.
    6. Do naczynia miksującego wlać 250 g wywaru, dodać pozostałe składniki na sos, wymieszać 3 s/obr. 3, gotować 4 min/100°C/obr. 1.
    7. Dodać posiekany koperek, wymieszać 10 s/obr. 3.
    8. Rybę rozłożyć na porach, podawać z sosem i ryżem.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Łosoś z duszonym porem z sosem koperkowym

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: