Składniki
- 700 gramów filetòw lososia bez skòry
- 150 gramów soku pomarańczowego
- 50 gramów soku z cytryny
- 20 gramów cukru brązowego
- 400 gramów wody
- 2 plastry cytryny
- szczypta soli
Cebulki w karmelu
- 400 gramów cebuli czerwonej
- 20 gramów cukru bialego
- 30 gramów oleju z oliwek
- 10 gramów octu jabłkowego
- 100 gramów soku pomarańczowego
- sól,pieprz
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Przygotowac lososia ( marynata): do naczyniu (miseczki...) wlac sok pomaranczowy, sok z cytryny, cukier, wlozyc filety lososia. Zostawic na kilka godzin w lodòwce. Ulozyc filety na Varomie, marynate wlac do "Blokada naczynia miksującego" , dodac wode i sòl. Ulozyc Varome: 10min / Varoma / obr 1. Przygotowac cebule: Obrac i pokroic na 5mm plasterki. Wlozyc do zimnej wody na 10min. Do patelni wlac olej, cukier, dodac odcedzona z wody cebule, gotowac kilka min. na dosc malym ogniu. Nie mieszac, nie odwracac !!! Zostawic, by same sie " skarmelizowaly". Dodac ocet, sok, sòl, pieprz. Gotowac 10-12min na dosc duzym ogniu. Ulozyc filety na talerzu, na wierzchu ulozyc cebule. Podawac gorace.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze