Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4 osoba/osoby
Poziom
--

Składniki

  • 700 gramów filetòw lososia bez skòry
  • 150 gramów soku pomarańczowego
  • 50 gramów soku z cytryny
  • 20 gramów cukru brązowego
  • 400 gramów wody
  • 2 plastry cytryny
  • szczypta soli

Cebulki w karmelu

  • 400 gramów cebuli czerwonej
  • 20 gramów cukru bialego
  • 30 gramów oleju z oliwek
  • 10 gramów octu jabłkowego
  • 100 gramów soku pomarańczowego
  • sól,pieprz

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Przygotowac lososia ( marynata): do naczyniu (miseczki...) wlac sok pomaranczowy, sok z cytryny, cukier, wlozyc filety lososia. Zostawic na kilka godzin w lodòwce. Ulozyc filety na Varomie, marynate wlac do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" , dodac wode i sòl. Ulozyc Varome: 10min / Varoma / obr 1. Przygotowac cebule: Obrac i pokroic na 5mm plasterki. Wlozyc do zimnej wody na 10min. Do patelni wlac olej, cukier, dodac odcedzona z wody cebule, gotowac kilka min. na dosc malym ogniu. Nie mieszac, nie odwracac !!! Zostawic, by same sie " skarmelizowaly". Dodac ocet, sok, sòl, pieprz. Gotowac 10-12min na dosc duzym ogniu. Ulozyc filety na talerzu, na wierzchu ulozyc cebule. Podawac gorace.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Losos z cytrusami i cebulka w karmelu

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: