thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
40min
Czas całkowity
40min
porcja/porcje/porcji
10 porcja/porcje/porcji
Poziom
Średni
  • TM 31
opublikowany: 23/02/15
zmieniono dnia: 23/02/15

Składniki

Smażenie

  • byłka tarta, do panierowania
  • olej, do smażenia

Kotlety

  • 1/2 pęczka Szczypiorku
  • 1 łyżki majonezu
  • 1 łyżki suszonego koperku
  • 1 łyżeczki pieprzu cytrynowego
  • 1 łyżeczki czosnku granulowanego
  • 1 łyżeczki przyprawy do ryb
  • 1 łyżeczki soli
  • 1 jajko
  • 1 czerstwa bułka kajzerka
  • 300 gramów łososia świeżego
  • 300 gramów dorsza świeżego

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Kotlety
  1. 1. Filety ze świeżych ryb obrać ze skóry i wyciąć lub wyjąć ości.

    2. Pokrojoną na kawłki rybę wkładamy do TM i mielimy 6s/obr.5

    3. Czerstwą bułkę moczymy w wodzie lub mleku do miękkości, odciskamy z płynu i dodajemy do mięsa z ryby. Wbijamy jajko oraz dodajemy przyprawy za wyjątkiem szczypiorku wszytko razem łączymy 15s/obr.3

    4. Szczypiorek siekamy i dodajemy do masy 5s/Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /obr.4

    5. Masę przekładamy do miski z której łatwiej będzie nam nabierać mięso. Zmoczonymi w zimnej wodzie rękami formujemy kotlety. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złocisty kolor.

Porady

Kotleciki mogą być daniem obiadowym, ale można podawać je także z majonezem lub dipem jako przystawkę. Bardziej spłaszczone nadają się do rybnych burgerów.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Kotlety rybne

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: