Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4
porcja/porcje/porcji
Poziom
Trudny
Przepis jest testowany
- TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 03/03/15
Składniki
- 4 plaster chleba tostowego, namoczonego w mleku, dobrze odciśniętego
- 20 g musztardy, łagodnej
- 2 żółtka
- 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny
- 4 łyżeczki soli ziołowej
- 2 szczypty pieprzu
- 2 szczypty ostrej papryki
- 8 liści kapusty pekińskiej
- 600 g marchewki, pokrojonej na duże kawałki
- 600 g wody
- 1 kostka bulionu warzywnego
- 450 g ziemniaków, pokrojonych na małe kawałki
- 50 g mleka, 1,5 %
- 10 g masła
- Sos kaparowy
- 10 g oleju, rzepakowego
- 20 g kaparów
- 400 g okonia czerwonego, pokrojonego na kawałki, lekko zmrożonego
- 2 cebule, przekrojone na połówki
- 2 pęczki natki pietruszki
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć pietruszkę, rozdrobnić 3 s/obr. 8.
- Dodać cebule, rozdrobnić 3 s/obr. 5.
- Dodać rybę, rozdrobnić 10 s/obr. 5.
- Dodać chleb, musztardę, żółtka, skórkę z cytryny, 3 łyżeczki soli ziołowej, pieprz i paprykę, wymieszać 30 s/ "Blokada naczynia miksującego" / "Ciasto" .
- Powstałą masę podzielić na 8 porcji, ułożyć na liściach kapusty, uformować gołąbki.
- Do opłukanego naczynia miksującego włożyć marchew, rozdrobnić 8 s/obr. 4, przełożyć do przystawki Varoma.
- Do naczynia miksującego wlać wodę, dodać bulion warzywny, włożyć koszyczek i umieścić w nim ziemniaki. Zamknąć naczynie.
- Gołąbki rybne ułożyć na marchwi znajdującej się w przystawce Varoma. Następnie umieścić przystawkę na naczyniu miksującym, gotować na parze 35 min/Varoma/obr. 1.
- Przystawkę Varoma i koszyczek odstawić, opróżnić naczynie miksujące, zachowując wywar.
- Do naczynia miksującego włożyć uparowane ziemniaki i marchew, dodać 1 łyżeczkę soli ziołowej, mleko i masło, zmiksować 20 s/obr. 7, przełożyć do innego naczynia, wypukać naczynie miksujące. Sos kaparowy:
- Do naczynia miksującego włożyć olej, kapary i 40 g wywaru, podgrzać 2 min/80°C/obr. 1.
- Otrzymanym sosem polać gołąbki i puree ziemniaczano-marchewkowe.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Thanks for everyone's interesting and useful sharing driving directions, I will visit often to find the necessary information.
My favorite food is cruciferous vegetables, it provides many nutrients. You can try octordle
Great cuisine, I've been looking forward to it for a while. Because of its attraction, the game octordle will have you fascinated for hours.
This recipe is too complete. I will practice and cook for my family this weekend 2048
Orginalny przepis warto wypróbować Pozdrawiam
Podoba mi sie, warto spròbowac
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Ciekawa świąteczna alternatywna wersja gołąbków
Pozdrawiam Mixi