Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Przepis jest testowany
- TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 29/11/11
Składniki
- 400 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
- 600 g dorsza
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 0,5 łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu
- 500 g wody
- 1 kostka bulionu warzywnego
- 50 g śmietany, Cremefine, do gotowania (15%)
- 60 g musztardy, łagodnej
- 30 g mąki ziemniaczanej
- szczypta cukru
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Ziemniaki umieścić w koszyczku.
- Dorsza skropić sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem, ułożyć na przystawce Varoma.
- Do naczynia miksującego wlać wodę, dodać kostkę bulionową, wstawić koszyczek, nałożyć przystawkę Varoma, gotować 23 min/Varoma/obr. 1.
- Rybę i ziemniaki odstawić w ciepłe miejsce.
- Do wody w naczyniu dodać pozostałe składniki, wymieszać 10 s/obr. 6, następnie gotować 2½ min/100°C/obr. 2.
- Otrzymanym sosem polać rybę i ziemniaki.
- Podawać z surówką, do sosu można również dodać koperek.
- Ziemniaki umieścić w koszyczku.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Prepare for an unforgettable gaming experience with only up online . Climb to new heights and share your triumphs with players from all over the world. In this world, your achievements are celebrated, and your skills are put to the test.
only up
Nie mój smak. Zjadliwe ale nic więcej. Kolejny raz nie zrobię
Nam osobiście ten sos nie specjalnie zasmakował ale rybka ok chociaż dorsza w każdej postaci lubię więc po prostu ryba jest dobra. No ale ogólnie ryba ok ziemniaczki ok dołożyłam warzyw na parze więc ogólnie smaczny zdrowy dietetyczny obiad dlatego 5 gwiazdek.
Pyszne 😃Dodalam jogurt naturalny i ostra musztardę +koperek.
Przepis dobry, smak bez zarzutów; nawet dzieciom smakowało, co więcej: zjadły ze smakiem! Niestety, przy podanym sposobie wykonania w sosie pojawiają się grudki mąki ziemniaczanej, a sos wychodzi bardzo rzadki. Następnym razem mąkę ziemniaczaną rozmieszam w niewielkiej ilości wody i dopiero wleję do"Blokada naczynia miksującego" . I dodam trochę więcej mąki, żeby nie było zupy na talerzu.
Rewelacyjne. Dodałam tylko ostrą musztardę bo my lubimy na ostro.
Pycha!!! Sos naprawde aksamitny!!!
Całkiem fajny przepis. Zamiast śmietany dodałam jogurt naturalny. Wyszło może trochę bardziej kwaśne ale też bardzo smaczne. Pozdrawiam
bardzo dobra rybka !
Dziś będzie u mnie na obiad