thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
3h 40min
Czas całkowity
3h 40min
porcja/porcje/porcji
4 butelka/butelki/butelek
Poziom
Łatwy

Składniki

wolno gotowanie pulpety w sosie pomidorowym (z osłoną noża miksującego)

  • 60 gramy sera parmezan
  • 300 gramy mięsa wołowego, mielonego
  • 1 łyżeczki oregano, suszonego
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 3 ząbki czosnek, mielony
  • 20 gramy oliwy z oliwek
  • 200 gramy cebuli
  • 50 gramy czerwonego wina
  • 800 gramów krojonych pomidorów, z puszki
  • 50 gramów koncentratu pomidorowego
  • 5 gramów cukru

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1.Do czystego i suchego naczynia miksującego włożyć parmezan, rozdrobnić 8 s/obr. 8.








    2.Dodać wołowinę, wieprzowinę, oregano, ½ łyżeczki soli i pieprz, rozdrobnić 20 s/obr. 5. Przełożyć do innego naczynia, z masy uformować 25 pulpetów (Ø 2 cm), odstawić. Umyć naczynie miksujące.






    3.Do naczynia miksującego włożyć czosnek, dodać oliwę, dusić 3 min/120°C/obr. 1.



    4.Dodać cebulę, rumienić Wysokie Temp. . Przełożyć do innego naczynia, odstawić.
    5.Założyć osłonę noża miksującego. Do naczynia miksującego włożyć duszony czosnek z cebulą, dodać wino, krojone pomidory, koncentrat pomidorowy, cukier i pozostałą 1 łyżeczkę soli, gotowanie 10 min/98°C/Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" obr 1 .
    6.Dodać pulpety, uruchomić Wolne Gotowanie /3 godz/95°C. Zawartość naczynia miksującego przełożyć ostrożnie do miski, przytrzymując kopystką osłonę noża miksującego, odstawić.
    7.Wolno gotowane pulpety w sosie pomidorowym podawać jako danie główne.

Porady

Przepis "Mielenie mięsa'' znajduję śię na platformie thermomix przepisownia

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

wolno gotowanie pulpety w sosie pomidorowym (z osłoną noża miksującego)

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?