thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 4
thumbnail image 5
thumbnail image 6
thumbnail image 7
thumbnail image 8
thumbnail image 9
thumbnail image 10
thumbnail image 11
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3 thumbnail image 4 thumbnail image 5 thumbnail image 6 thumbnail image 7 thumbnail image 8 thumbnail image 9 thumbnail image 10 thumbnail image 11
Czas przygotowania
40min
Czas całkowity
1h 10min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

Sos

  • 2,5 miarki zupy wraz z makaronem
  • 0,5 miarka śmietany
  • sól
  • pieprz

Danie na varoma

  • 4 kawałki po ok. 100 - 150 g piersi z indyka
  • 3 ziemniaki, średniej wielkości
  • 2 marchewki
  • 1/2 cukinia, lub inne dowolne warzywa
  • 3 łyżek śmietany 30%
  • szczypta gałki muszkatułowej

Zupa

  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 łyżek oliwy
  • 1 pomidor
  • 200 g dowolnych warzyw, jakie znajdziesz w lodówce
  • 60 g makaronu, kokardki lub kolanka
  • 100 g śmietany 30%
  • 1 łyżki kostki rosołowej, najlepiej własnej roboty

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Sos
  1. Przelej zupę do osobnego naczynia pozostawiając w TM ok 250 ml zupy wraz z makaronem.

    Zamknij TM, dodaj ok 50 ml śmietany, sól, pieprz.

    20 sek obr 10.

  2. Po zakończeniu gotowania zdjąć varomę i do zupy w trakcie miksowania, przez otwór w pokrywie dodać śmietanę.

    Czas 30 sek Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" obr 2.

  3. Danie na varoma
  4. Kotlety delikatnie uklepujemy tłuczkiem.

    Solimy, pieprzymy i pruszymy niewielką ilością gałki muszkatułowej.

    Indyka układamy na varoma i smarujemy śmietaną.

  5. Na górnej części varoma układamy pokrojone w krążki warzywa. Ziemniaki posypujemy tymiankiem.

    Jeśli będziemy gotować również brokuły należy je dodać 15 minut przed końcem gotowania.

    Varomę przykrywamy pokrywą.

    Czas 30 min, Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" 2, temp. varoma.

     

  6. Zupa
  7. Przekrojoną na pół cebulę i czosnek wrzucamy do naczynia miksującego. Czas 5 sek. obr. 5.

    Dodajemy oliwę. 1,5 min. temp. varoma, obr 2

    Dodajemy pozostałe warzywa i rozdrabniamy czas 15 sek. obr 5.

    Dodajemy wodę do objętości 1,5 L

    Zamykamy TM i kładziemy dolną część varoma.

Porady

Jest to sposób na szybki i pyszny obiad. warzywa można stosować wg własnego uznania. Najlepiej sezonowe.

Zupa wychodzi znakomita. Kapiący z mięsa sok z dodatkiem gałki muszkatuowej tworzy niesamowity posmak.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Zupa jarzynowa i indyk z warzywami na Varoma

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: