thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
30min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

Zupa

  • liść laurowy
  • pieprz
  • sól
  • 2 łyżek oleju
  • 1 pomidor, pokrojony na drobne kawałki
  • 1 ząbka czosnku
  • 1 marchew
  • 1 cebula, mała
  • 1/4 główki kapusty białej
  • ziele angielskie

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Kapustę poszatkować pomagając sobie kopystką 5 sek. obr 5 i wyjąć do innego naczynia.

  2. Do naczynia miksującego włożyć przekrojoną na pół cebulę, czosnek, marchewkę i pomidora. Miksować obr 5, 5 sek.

  3. Dodać olej i dusić 5 min temp. varoma obr 2

  4. Dodać 1 L wody, kapustę i przyprawy. Gotować 20 min, temp. 100C obr Obroty wsteczne"Obroty wsteczne"  2

Porady

Pod koniec gotowania do zupy można dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Kapuśniak z białej kapusty

Wydrukuj:

Komentarze

  • kwietnia 26, 2020 at 14:22

    Super szybka i prosta zupa, ale trzeba było zdecydowanie doprawić. Dodałam łyżkę bulionu drobiowego z TM i na koniec podsmażony boczek pokrojony w kosteczkę. Kapustę kroiłam ręcznie. Wyszła pyszna.

  • października 16, 2016 at 21:08
    3.0

    Bez smaku jak dla mnie... Zdecydowanie czegoś brakuje. Może kiełbaski? tmrc_emoticons.) Następnym razem spróbuję znaleźć to coś... tmrc_emoticons.)

  • października 16, 2016 at 21:07
    3.0

    Bez smaku jak dla mnie... Zdecydowanie czegoś brakuje. Może kiełbaski? tmrc_emoticons.) Następnym razem spróbuję znaleźć to coś... tmrc_emoticons.)

  • marca 19, 2016 at 06:09
    5.0

    Mi wyszedł pyszny.....

  • września 11, 2015 at 14:05
    3.0

    dziś zrobiłam. Jak dla mnie to również uważam że kapusta za drobno pokrojona wyszła więc następnym razem chyba zrobię to ręcznie bo lubię kawałki kapusty w zupie. Osobiście też bym coś do smaku dodałam - próbowałam koncentrat pomidorowy ale w ciąż jak dla mnie czegoś brakuje ale jeszcze zobaczę co powie mąż jako główny oceniający tmrc_emoticons.) natomiast polecam z uwagi na łatwość i szybkość przygotowania.

  • listopada 22, 2014 at 15:55
    5.0

    według mnie  zupka trochę za jałowa za słabo doprawiona  i   kapusta za bardzo posiekana 5s/ obr 4 moim zdaniem lepiej 

    ja dodałam drugiego pomidora, a myślę że lyżeczka koncentratu byłoby lepiej 

    ogólnie kapuśniaczek bardzo smaczny i szybki w przygotowaniu , w kuchni czysto i mało zmywania 

    Magdalena Sciezynska

  • października 1, 2014 at 15:07

    dzisiaj robiłam bardzo smaczna, dzieci zadowolone a mama najbardziej, bo za żadne pieniądze nie chcą jeść  kapusty, poprostu tylko mocniej zmiksowałam nie widziały co jedzą. Trochę ich oszukałam... hi

  • sierpnia 2, 2014 at 19:48

    Pomidora dodajemy do pozostałych warzyw i miksujemy.

  • lipca 28, 2014 at 14:14

    A gdzie podział się pokrojony pomidor w przepisie ?

    “Kreatywność to wymyślanie, eksperymentowanie, wzrastanie, ryzykowanie, łamanie zasad, popełnianie błędów i dobra zabawa "   -  Mary Lou Cook


                          

  • lipca 27, 2014 at 14:23

    polecam wszystkim łatwo smacznie i szybko pozdrawiam Iwona

     

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: