![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/rmgvia3w-1cc82-108946-cfcd2-5n72f14p/10debebf-bdc5-4c02-9b48-8ec1f57a5fd1/main/scones-angielskie-buleczki.jpg)
Czas przygotowania
20min
Czas całkowity
35min
porcja/porcje/porcji
12 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
- TM 31
opublikowany: 07/25/14
zmieniono dnia: 08/6/14
Składniki
Ciasto
- 100 g rodzynek
- 150 g mleka
- 2 jajka
- 50 g cukru
- 1/2 łyżeczki soli
- 100 g masła, zimnego
- 4 łyżeczki proszku do pieczenia
- 400 g mąki
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Jajka rozbić z mlekiem 3 sek. obr. 4
Dodać pozostałe składniki
"Blokada naczynia miksującego" czas 3 min.
"Ciasto"
Wyłożyć ciasto i rozwałkować na grubość 1,5 cm.
Miarką MT wycinać krążki i układać je na blasze wysmarowanej tłuszczem.
Piec w temp. 200C czas 15 min.
Ciasto
Porady
Jeśli podczas wyrabiania ciasto się klei - można dosypać mąki.Podawać z masłem lub dżemem.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Kategorie przepisów:
Jedzenie na wynos
Przepis szefa kuchni
Przepis dla dużej rodziny
Przepis dla 1 osoby
Przepis dla 2 osób
Przepis dla studenta
Przepis dla starszych osób
Przyjęcie
Wakacje
Urodziny
Urodziny dziecka
Piknik
Dzieci w kuchni
Gotowanie na co dzień
Śniadanie
Podwieczorek
Przekąska
Wiosna
Lato
Jesień
Zima
Łatwe
Szybkie
Niedrogie
Angielska
Deser
Ciasto
Ciastka
Bułka
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Właśnie je upiekłam i są bardzo dobre. Dodałam więcej mąki, ponieważ ciasto mocno się lepiło.Wykrawałam je szklanką. Fajny, szybki przepis. Polecam i smacznego
smaczne bułeczki, ale ja nastepnym razem dodam wiecej cukru- moja rodzina tak lubi.
Bardzo smaczne bułeczki, ale zdecydowanie trzeba dodać więcej mąki. Przed upieczeniem smaruje bułeczki odlanym jajkiem z mlekiem. Do wykrajania sconsów można kupić specjalny wykrajacz-polecam!
Sconsy można podawać z dżemem i bitą śmietaną.
musze koniecznie zrobić
dodane do wypróbowania ![tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
Bardzo smaczne, ale trzeba dodać trochę więcej mąki (ja używam pełnoziarnistej na pół ze zwykłą pszenną), a rodzynki i inne bajery dodać dopiero na koniec mieszania, bo się zbytnio rozdrobnią. Ja daję mniej cukru (jakieś 30 g), warto też na początku odlać troszkę jajek z mlekiem do smarowania sconesów przed upieczeniem. Polecam też dodanie, oprócz rodzynek, suszonej żurawiny, słonecznika itp. Wykrawać lepiej większą szklanką
smacznego!
Are you sure to delete this comment ?