thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
1h 45min
Czas całkowity
3h 15min
porcja/porcje/porcji
--
Poziom
Łatwy
przez Burza
opublikowany: 12/17/21
zmieniono dnia: 12/17/21

Składniki

Żeberka

  • 1000 g żeberka wieprzowe
  • 1 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczki czarny pieprz, świeżo zmielony
  • 1-2 łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Nastaw piekarnik 175 stopni

  2. Wymieszaj przyprawy i natrzyj nimi żeberka

  3. Żeberka ułóż na blaszce, blaszkę umieść na środkowej półce piekarnika, wybierz opcję pieczenia góra/dół. Żeberka piecz 45 min, następnie odwróć na drugą stronę i piecz kolejne 45 min (jesli żeberka są grube, to wydłuż czas o 30 min). Mięso jest gotowe, gdy łatwo odchodzi od kości.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

UGNSSTEKT REVBENSSPJALL-ŻEERKA _Szwecja

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?