![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/ciu22665-df1d7-528430-f60be-mffx9z80/d851d301-c32d-42c6-b821-52a0675a4c90/main/ugnsstekt-revbensspjall-zeerka-szwecja.jpg)
Składniki
Żeberka
- 1000 g żeberka wieprzowe
- 1 łyżeczki soli
- 1 łyżeczki czarny pieprz, świeżo zmielony
- 1-2 łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Nastaw piekarnik 175 stopni
Wymieszaj przyprawy i natrzyj nimi żeberka
Żeberka ułóż na blaszce, blaszkę umieść na środkowej półce piekarnika, wybierz opcję pieczenia góra/dół. Żeberka piecz 45 min, następnie odwróć na drugą stronę i piecz kolejne 45 min (jesli żeberka są grube, to wydłuż czas o 30 min). Mięso jest gotowe, gdy łatwo odchodzi od kości.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?