Składniki
- 300 g Suszonych śliwek, bez pestek
- 3 duże cebule
- 3 łyżki oliwy
- Pieprz i sól
- 4 piersi z kurczaka
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Cebulę obrać i pokroić na plasterki.
Piersi kurczaka umyć, przeciąć na pół i rozbić - mięso powinno nie być za grube.
Na środek każdej piersi położyć po 2 śliwki, troszkę cebuli, popieprzyć i posolić i zawinąć roladki. Zawiązać za pomocą sznurka spożywczego.
Ułożyć na Varomie i ustawić 30 min / temp. Varoma/ obr. 2.
Po zakończeniu zdjąć całą nakładkę Varoma, wylać wodę.
Do naczynia wrzucić pozostała cebulę, śliwki i oliwę, dodać trochę pieprzu i soli i dusić 8 min / temp. Varoma / obr 1"Obroty wsteczne" . Nakładkę Varoma można nałożyć, by roladki nie wystygły.
Po zakończeniu roladki polać sosem. Podawać np. z ryżem.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Jak dla mnie to trochę bezpłciowe te roladki. Zrobiłam drugi raz macerując chwilę mięso w oliwie i przyprawach. Wtedy wyszło świetnie.
Roladki bardzo fajne, natomiast brakuje w przepisie ile wody do jej gotowania. Ale ogarnęłam i przy okazji ugotowałam ryż Natomiast ten sos cebulowo-śliwkowo bez wody to niestety słabo... W zasadzie wyszła mi gtowana cebula ze śliwką, więc zmieliłam, dodałam wody i wyszła z kolei pasta taka sobie... Czy ktoś robił to inaczej?
Dodaję do wypróbowania Pozdrawiam
Polecam, mężowi bardzo smakowało. P.s. sos naprawdę bez wody.
" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/bigsmile.png" alt="" width="19" height="19"> Zachęca do zrobienia. Lubię połączenie mięsa z lekką słodyczą- w tym wypadku ze śliwką. Dziękuję i POZDRAWIAM " src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" alt="" width="19" height="19">
Lidka Abramowicz
Przepraszam ale ten sos to robimy bez wody?
Hania z Łodzi:
Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Bardzo dobre
Koleżanka robiła te roladki, muszę przyznać, że wyszły baaaardzo smaczne Chyba się skuszę i sama zrobię
Maks21