Składniki
- 1 kg dyni
- 1 duża cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1 eszalotka
- 400 g wody
- 200 g mleka, kokosowego
- 20 g oliwy z oliwek
- 1 łyżka curry
- sól pieprz
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Cebulę, czosnek i eszalotkę zmiksować 5 sek/ obr 5.
Za pomocą szpatułki zgarnąć na dó, dodać oliwę i ustawić 5 min/ Varoma/ "Mieszanie" "Obroty wsteczne"
Dodać pokrojoną w kostkę dynię, bez pestek, ale nie obraną ze skórki.
Dodać 400 g wody i ustawić 20 min/ temp. 100' / "Obroty wsteczne" "Mieszanie"
Następnie zmiksować 1 min / obr. 10, dodać mleczko kokosowe, curry i ponownie zmiksować 10 sec / obr. 10.
Dodawać wody w zależności, jaką gęstość zupy kremu chce się otrzymać.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Uwielbiam!!! Mogę ją jeść litrami!
Polecam z kuleczkami mozzarelli albo pestkami dyni.