- TM 31
Składniki
przygotowanie mięsa
- 1 kostek bulionu drobiowego
- 1000 g wody
- 6 plastrów sera żółtego
- 0,5 łyżeczki tymianku
- 15 g oleju
- 250 g pieczarek
- 80 g cebuli, przekrojonej na połówki
- przyprawa uniwersalna
- sól, pieprz do smaku
- 3 filety piersi kurczaka, pojedyncze
sos
- 30-40 g mąki pszennej
- 150 g słodkiej śmietanki
- 0,5 łyżeczki mieszanki ziół
- 1 łyżeczek chrzanu tartego
- sól i pieprz wg uznania
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Filety rozkroić wzdłuż na dwa płaty, lkko rozbić tłuczkiem, doprawić solą i pieprzem i przyprawą uniwersalną wg uznania, lub innymi przyprawami wg gustu.Wstawić do lodówki na czas przygotowaia farszu.
Do naczynia miksującego dodac cebulę, rozdrobić 3s/obr.5
Dodać pieczarki, rozdrobnić 4s./obr.4. ZGargnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksujacego, dodać olej/oliwę, tymianek, sól i pieprz, dusić 10 min/varoma, obr.1 Na pokrywie naczynia ustawic koszyczek zamiast miarki
Na filetach położyc plaster żółtego sera (ja pominęłam) a na nim farsz pieczarkowy. Posypać tymiankiem, zawinąć w roladki. Spiąć wykałaczkami lub związać nicią i ułożyć na przystawce varoma.
Naczynie miksujące umyć, wlać wodę, kostkę rosołową i gotować na parze roladki ok. 30 min/varoma/obr.1
Z naczynia miksującego odlać bulion tak, aby zostało w nim 400 g wywaru, dodać śmietankę, mąkę, zioła, chrzan i przyprawy. Zagotować 6min/100st/obr.4
Polać mięso sosem.
POdczas gotowania mięsa można jednocześnie ugotować ryż w koszyczku
mięso
Porady
Przepis pohodzi z książki "Radość gotowania". Danie jest naprawdę pyszne!
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Super przepis. Połączenie piersi z kurczaka z pieczarkami lubiłam zawsze. Wcześniej robilam roladki z takim nadzieniem tylko ze panierowalam smażyłam potem jeszcze zapiekalam ileż to było roboty a tu podobny efekt w smaku a jak szybko i dużo zdrowiej także dla mnie bomba. Witaj przepisie. Jedynie sos zamieniłam na pieczarkowy bo za chrzanowym nie przepadam. Dziękuję za przepis 😉
Pycha! zamiast ugotować, upiekłam w piekarniku.
Roladki baaardzo smaczne Całkiem fajny obiadek wyszedł. Polecam!!!
Super danie można robić różne kombinacje
Przetestowane, sa pyszne!
pyszne
EXTRA DANIE ZROBIŁAM Z RYŻEM. SUPER
Super smaczne
Ciesze się, że smakowało
Bardzo smaczne danie- lekkie ale treściwe na stałe zagości na moim stole-warto wypróbować polecam!
Are you sure to delete this comment ?