thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
40min
Czas całkowity
40min
porcja/porcje/porcji
3 osoba/osoby
Poziom
Średni

Składniki

sos

  • 50 g musztardy
  • 200 g wody
  • 50 g octu
  • 1 łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżeczki kminku mielonego
  • 1 łyżki suszonego oregano
  • 3 ząbki czosnku
  • 200 g cebuli
  • 100 g oliwyz oliwek
  • 100 g Ketchupu
  • 20 g cukru

mięso

  • sól, pieprz
  • 5 plastrów pomidorów suszonych z oleju
  • 4 plastry sera żółtego
  • 4 plastry szynki szwarcwaldzkiej
  • 500 g pierś z indyka, bez skóry

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Sos
  1. Do naczynia miksującego Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego"  włożyć wszystkie składniki, zmiksować 30 sekund, stopniowo zwiększając obroty od 5 do 10. Następnie nałożyć przystawkę Varoma i gotować 40 minut, Varoma, obroty 2. Po ugotowaniu, odstawić na 10 minut.

  2. Mięso
  3. Naciąć pierś z indyka tak, aby płat miał ok 1-1,5 cm grubości, ja swój przekroiłam dość specyficznie, ale poukładałam mięso tak, aby tworzyły 1 płat.

  4. Solimi, pieprzymy z obydwu stron, układamy na folii spożywczej. Na mięso układamy ser, pomidory i przykrywamy szynką.

  5. Następnie zwijamy wszystko w roladę (jeśli ktoś robił sushi to wie o co chodzi) bardzo ciasno i układamy na przystawce Varoma.

Porady

uważać żeby się nie poparzyć

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Rolada z indyka z suszonym pomidorem

Wydrukuj:

Komentarze