Czas przygotowania
40min
Czas całkowity
40min
porcja/porcje/porcji
3
osoba/osoby
Poziom
Średni
- TM 31
opublikowany: 16/05/14
zmieniono dnia: 29/08/14
Składniki
sos
- 50 g musztardy
- 200 g wody
- 50 g octu
- 1 łyżeczki pieprzu
- 1 łyżeczki kminku mielonego
- 1 łyżki suszonego oregano
- 3 ząbki czosnku
- 200 g cebuli
- 100 g oliwyz oliwek
- 100 g Ketchupu
- 20 g cukru
mięso
- sól, pieprz
- 5 plastrów pomidorów suszonych z oleju
- 4 plastry sera żółtego
- 4 plastry szynki szwarcwaldzkiej
- 500 g pierś z indyka, bez skóry
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do naczynia miksującego "Blokada naczynia miksującego" włożyć wszystkie składniki, zmiksować 30 sekund, stopniowo zwiększając obroty od 5 do 10. Następnie nałożyć przystawkę Varoma i gotować 40 minut, Varoma, obroty 2. Po ugotowaniu, odstawić na 10 minut.
Sos
Mięso
Porady
uważać żeby się nie poparzyć
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Kategorie przepisów:
Wiosna
Lato
Jesień
Zima
Danie główne
Drugie danie
Obiad
Potrawa mięsna
Szybkie
Kreatywne
Gotowanie na co dzień
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Jest przepyszne
Robiłam już kilka razy. Świetny przepis. Dziękuję za pomysł
Szybko, łatwo i przyjemnie! Bardzo smaczne!
Super sos
Wyszlo super mimo ze nie zawijalem w folie za gapiostwa.
Ciekawy przepis
zrobiłam ten sos, czuć tylko ocet nic więcej, za duża ilość octu niestety nie da się go jeść, mąż stwierdził to samo i sos nadaj się do wyrzucenia, a szkoda
Bardzo dobre - sos jest fantastyczny )))