thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Przepis jest testowany
  • TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 29/11/11

Składniki

  • 1 pęczek koperku, bez łodyżek
  • 1000 g wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 200 g ryżu długoziarnistego
  • 800 g ogórków
  • 1 szczypta pieprzu
  • 50 g śmietany, Cremfine do gotowania (15 %)
  • 300 g wędzonej piersi z indyka, pokrojonej w plastry

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    1. Do naczynia miksującego włożyć koperek, rozdrobnić 2 s/obr. 8, przełożyć do innego naczynia.
    2. Do naczynia miksującego wlać wodę, dodać sól, ryż wsypać do koszyczka, umieścić go w naczyniu miksującym, gotować 15 min/Varoma/obr. 1.
    3. Obrać ogórki, przekroić wzdłuż, usunąć nasiona łyżką, następnie pokroić na półcentymetrowej grubości kawałki, ułożyć na przystawce Varoma, gotować 9 min/Varoma/obr. 1.
    4. Odstawić przystawkę Varoma i koszyczek z ryżem, powstały wywar przelać do innego naczynia.
    5. Do naczynia miksującego włożyć ryż, ogórki, koperek, 50 g wywaru, 2 szczypty soli, szczyptę pieprzu i śmietanę, wymieszać 5 s/ Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /obr. 3.
    6. Podawać z wędzoną piersią indyka.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Pierś z indyka z ryżem i ogórkiem

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy