Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
50min
Czas całkowity
50min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 12/01/14
zmieniono dnia: 09/08/16

Składniki

obiad

  • 100 gramów Miękkiego masła
  • 1 łyżki suszonych ziół prowansalskich
  • 2-4 ząbki czosnku, w zależności od upodobań
  • 1 łyżeczki soli
  • 1,2 łyżeczki pieprzu
  • 1200 gramów wody
  • 200 gramów ryżu
  • 4 plastry piersi indyka, ok 150 gr każdy

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma kup teraz
  • Koszyczek
    Koszyczek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Czosnek rozdrobnić, do naczynia dodać masło, zioła sól i pieprz, wymieszać obr 5/15 s. Wyjąć z naczynia. Nasmarować plastry mięsa masłem, zawinąć każdy w folię aluminiową odłozyć na 15 minut. Ułożyć saszetki w nadstawce varoma. Do naczynia wlać wodę, do koszyczka wsypać ryż. Ustawić nadstawkę z piersią na naczyniu. Gotować 30min/varoma/obr 1.
  1. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

Porady

Ja używam brązowego ryżu wymieszanego z dzikim, jeśli używacie białego po 20 min gotowania koszyczek z ryżem należy wyjąć z naczynia bo zrobi się papka i dokończyć gotowanie piersi.

Czosnek najlepiej rozdrobnić w prasce, można też przed dodaniem masła ale trzeba kilkukrotnie zgarniać ze ścianek i rozdrabniać.

Pierś zawijać tak by roztopione po gotowaniu masło wraz z sokami z mięsa nie wyciekły i tym sosem można polać ryż.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Pierś indyka z masłem i ziołami

Wydrukuj:

Komentarze