Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

Gołąbki

  • 400 g kapusty
  • 300 g mięsa
  • 250 g ryżu
  • 2 jajka
  • 150 g cebuli
  • soli
  • pieprz
  • czosnek
  • majeranek
  • przecier pomidorowy

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Gołąbków
  1. Wsypać ryż do koszyczka i włożyć do naczynia,nalać wżątku tak,aby ryż był w połowie zanurzony i gotować 15 min/100 C  /obr 1

    Cebulę,jajka i mięso rozdrobnić na masę,ok 20 sek/obr 9.wyjąć z naczynia

    Posiekać kapustę pomagając kopystką 5 sek/obr 4

    Połączyć wszystkie składniki,dodać przyprawy i ulepić "oszukane gołąbki"

    Ułożyć na Varomie,do naczynia wlać wrzącą wodę,dodać 1/2 kostki rosołowej i parować 20 min/obr1/.temp Varoma

     

    Do wywaru można dodać 1 łyżke mąki,1 łyżke śmietany i 1 łyżkę koncentratu.Ustawić 4 min/100 C/obr 4 i mamy sos do gołąbków.

                                                 

     

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Oszukane gołąbki

Wydrukuj:

Komentarze

  • sierpnia 22, 2013 at 00:14
    2.0

    Hej.Gołąbki po Poznańsku - pod taką nazwą znamy to danie. Jakby kto pytał, na te proporcje to bym dał z jedną marchewkę do zmiksowania razem z kapustą. Poza tym ryż bym gotował na parze, czyli zmoczyć go wodą i gotować 250g - wrzącej wody 15 minut Varoma obroty 1. Czosnku według uznania (minimum 1-2 ząbki) sól i pieprz do smaku ( po około pół płaskiej łyżeczki) zamiast majeranku (łyżeczka czubata na tą ilość mięsa) dałbym sos sojowy kilka kropli ok 3-5. A mięso... Rzeczywiście zbyt zmielone - proponowałbym osobno szatkować cebulę i osobno mielić mięso i dopiero wtedy połączyć cebulę mięso z jajami. Zastanawiam się czy można by z kapustą wymieszać na wstecznych obrotach... 

    Może ktoś spróbuje?  Big Smile

    Jeśli coś Ci nie wychodzi użyj Thermomixa tmrc_emoticons.;)

  • lutego 7, 2013 at 14:37

    Jedzenie dobre jedyna uwaga za bardzo zmiksowane mięso i szkoda ,ze brak dokładnych danych  dot pieprzu ,soli , czosnku nie  wiadomo ile dodac tych przypraw  ,ale dobre jedzonko  Cooking 9

  • stycznia 30, 2013 at 14:46
    5.0

    Cooking 1Bardzo dziękuję za przepis ,ktory wykorzystam w najbliższym czasie Big Smile  Pozdrawiam serdecznie. Party Love

Are you sure to delete this comment ?