Składniki
- 250 g łopatki wieprzowej
- 200 g wołowiny
- 200 g karkówki
- 250 g pieczarek
- 100 g ryżu paraboild
- 1 cebula
- sól, pieprz do smaku
- przyprawa uniwersalna z TM
- zioła - oregano, bazylia, tymianek świeże lub suszone
- 1 jajko
- 2 łyżki bułki tartej
- jajko i bułka tarta do panierowania kotletów
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do naczynia wkładamy najpierw łopatkę i mielimy czas 20 sek, obr. 4-5. Odkładamy do miseczki. Następnie dodajemy wołowinę i karkówkę i też mielimy czas 20 sek, obr. 4-5. Dodajemy do miseczki. Następnie wkładamy pieczarki i cebulę i miksujemy czas 5 sek, obr.3. Peczarki z cebulką podsmażamy na łyżce oleju na patelni. Ryż gotujemy w koszyczku - do naczynia wlewamy wodę 1 litr, zawieszamy koszyczek i wsypujemy do niego ryż, gotujemy 25 minut w 100 stopniach, obr.1. Jeżeli nie chcemy podsmażać pieczarek możemy je ułożyć na przystawce Varoma i podczas gotowania ryżu one nam się też uduszą. Nastepnie wyjmujemy koszyczek z ryżem i wylewamy wodę. Do naczynia wkładamy zmielone mięso, jajko, bułkę tartą, przyprawy, sól i pieprz oraz zioła i mieszamy czas 20 sek, obr.3 - pomagamy sobie kopystką. Nastepnie dodajemy ryż i pieczarki i mieszamy już samą kopystką przy włączonym urządzeniu na poz.1. Formujemy kotleciki, obtaczamy w jajku i bułce i smażymy na złoty kolor.
Podajemy z surówką lub ryżem
Smacznego
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Rewelacja bardzo smaczne......... mniam
Dziekuje Dziewczyny za komentarze. Kotleciki sa pychotka i wystarczy do nich sama suroweczka
pozdrawiam 
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Wypròbuje

Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni

Hania z Łodzi:
Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Takich "bogatych" kotletów to ja jeszcze nie robiłam, ale ponieważ lubię kotlety to dodaję do swojej kolekcji ulubionych.
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"