Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4
porcja/porcje/porcji
Poziom
Średni
Przepis jest testowany
- TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 28/10/13
Składniki
- 0,5 łyżeczki soli
- 150 g śmietany, 12% UHT
- Sos bazyliowy
- 250 g sera mozzarella, pokrojonego w plastry
- 2 pomidory, pokrojone w plastry
- pieprz
- sól
- 400 g marchewki, pokrojonej w plasterki
- 700 g ziemniaków, obranych i pokrojonych w plasterki
- 500 g wody
- 1 ząbek czosnku
- 30 g cebuli
- 250 g włoszczyzny, (marchewki, selera, pietruszki i pora), pokrojonej na kawałki
- 4 łyżki sosu sojowego
- 8 medalionów z indyka, (ok. 80 g/szt.)
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej, rozrobionej w 1/2 MT zimnej wody
- 10 g liści bazylii, świeżej
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Medaliony zamarynować w sosie sojowym na minimum 2 godziny.
- Do naczynia miksującego włożyć włoszczyznę, cebulę i czosnek, rozdrobnić5 s/obr. 5, dodać wodę.
- Do naczynia miksującego włożyć koszyczek, umieścić w nim ziemniaki, zamknąć naczynie.
- Marchewkę ułożyć na dolnej części przystawki Varoma.
- Medaliony odsączyć, przyprawić solą i pieprzem, ułożyć na górnej części przystawki Varoma, na każdym położyć plasterek pomidora i mozzarelli.
- Nałożyć przystawkę Varoma, gotować w zależności od grubości medlionów 25 - 30 min/Varoma/obr. 1.
- Varomę i koszyczek odstawić w ciepłe miejsce, nie opróżniając naczynia miksującego. Sos bazyliowy :
- Wywar pozostały w naczyniu miksującym dopełnić śmietaną do pojemności ½ litra, dodać pozostałe składniki sosu, zagotować 4 min/100°C/obr. 2, zmiksować 15 s/obr. 8.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
renataxx: pozostałe składniki sosu z punktu 8 to: sól, mąka ziemniaczana i świeże liście bazylii
Czy ktoś byłby łaskawy i wyjaśnił o co chodzi z tym sosem w pkt 8? Jakie sa konkretnie składniki sosu??
Rozumiem,ze to jest mąka, bazylia,sól, pieprz?
bardzo smaczne i prostw danie.
Bardzo smaczne danie.
Bardzo dobre danie. Jak zwykle wyszło mi za dużo sosu 😃 Polecam, na pewno wrócę do tego przepisu.
Super przepis! sos bardzo dobry i delikatny. Mięsko soczyste i mięciutkie (robiłam wersje z indykiem i z kurczakiem).
Super jedzonko. Zamisat indyka był kurczaczek. POLECAM
Bardzo smaczny i szybki do przyrządzenia obiad. Mieso delikatne i soczyste. Sos kremowy z nutą bazylii. Wzbogaciłam smak poprzez doprawienie mięsa na etapie marynaty- ziołami, solą i ostra papryka. Polecam
Mistrzostwo świata. Przepyszny sos bazyliowy, tylko ziemniaki wyszły mi troche za miękkie. Na pewno powtórzę nieraz ten pychota obiad!
Rewelacja dzisiaj robiłem wyszło bardzo dobre polecam
Are you sure to delete this comment ?