Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4
porcja/porcje/porcji
Poziom
Średni
Przepis jest testowany
- TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 28/10/13
Składniki
- 0,5 łyżeczki soli
- 150 g śmietany, 12% UHT
- Sos bazyliowy
- 250 g sera mozzarella, pokrojonego w plastry
- 2 pomidory, pokrojone w plastry
- pieprz
- sól
- 400 g marchewki, pokrojonej w plasterki
- 700 g ziemniaków, obranych i pokrojonych w plasterki
- 500 g wody
- 1 ząbek czosnku
- 30 g cebuli
- 250 g włoszczyzny, (marchewki, selera, pietruszki i pora), pokrojonej na kawałki
- 4 łyżki sosu sojowego
- 8 medalionów z indyka, (ok. 80 g/szt.)
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej, rozrobionej w 1/2 MT zimnej wody
- 10 g liści bazylii, świeżej
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Medaliony zamarynować w sosie sojowym na minimum 2 godziny.
- Do naczynia miksującego włożyć włoszczyznę, cebulę i czosnek, rozdrobnić5 s/obr. 5, dodać wodę.
- Do naczynia miksującego włożyć koszyczek, umieścić w nim ziemniaki, zamknąć naczynie.
- Marchewkę ułożyć na dolnej części przystawki Varoma.
- Medaliony odsączyć, przyprawić solą i pieprzem, ułożyć na górnej części przystawki Varoma, na każdym położyć plasterek pomidora i mozzarelli.
- Nałożyć przystawkę Varoma, gotować w zależności od grubości medlionów 25 - 30 min/Varoma/obr. 1.
- Varomę i koszyczek odstawić w ciepłe miejsce, nie opróżniając naczynia miksującego. Sos bazyliowy :
- Wywar pozostały w naczyniu miksującym dopełnić śmietaną do pojemności ½ litra, dodać pozostałe składniki sosu, zagotować 4 min/100°C/obr. 2, zmiksować 15 s/obr. 8.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
renataxx: pozostałe składniki sosu z punktu 8 to: sól, mąka ziemniaczana i świeże liście bazylii
Czy ktoś byłby łaskawy i wyjaśnił o co chodzi z tym sosem w pkt 8? Jakie sa konkretnie składniki sosu??
Rozumiem,ze to jest mąka, bazylia,sól, pieprz?
bardzo smaczne i prostw danie.
Bardzo smaczne danie.
Bardzo dobre danie. Jak zwykle wyszło mi za dużo sosu 😃 Polecam, na pewno wrócę do tego przepisu.
Super przepis! sos bardzo dobry i delikatny. Mięsko soczyste i mięciutkie (robiłam wersje z indykiem i z kurczakiem).
Super jedzonko. Zamisat indyka był kurczaczek. POLECAM
Bardzo smaczny i szybki do przyrządzenia obiad. Mieso delikatne i soczyste. Sos kremowy z nutą bazylii. Wzbogaciłam smak poprzez doprawienie mięsa na etapie marynaty- ziołami, solą i ostra papryka. Polecam
Mistrzostwo świata. Przepyszny sos bazyliowy, tylko ziemniaki wyszły mi troche za miękkie. Na pewno powtórzę nieraz ten pychota obiad!
Rewelacja dzisiaj robiłem wyszło bardzo dobre polecam