thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
Średni
Przepis jest testowany
  • TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 28/10/13

Składniki

  • 0,5 łyżeczki soli
  • 150 g śmietany, 12% UHT
  • Sos bazyliowy
  • 250 g sera mozzarella, pokrojonego w plastry
  • 2 pomidory, pokrojone w plastry
  • pieprz
  • sól
  • 400 g marchewki, pokrojonej w plasterki
  • 700 g ziemniaków, obranych i pokrojonych w plasterki
  • 500 g wody
  • 1 ząbek czosnku
  • 30 g cebuli
  • 250 g włoszczyzny, (marchewki, selera, pietruszki i pora), pokrojonej na kawałki
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 8 medalionów z indyka, (ok. 80 g/szt.)
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej, rozrobionej w 1/2 MT zimnej wody
  • 10 g liści bazylii, świeżej

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    1. Medaliony zamarynować w sosie sojowym na minimum 2 godziny.
    2. Do naczynia miksującego włożyć włoszczyznę, cebulę i czosnek, rozdrobnić5 s/obr. 5, dodać wodę.
    3. Do naczynia miksującego włożyć koszyczek, umieścić w nim ziemniaki, zamknąć naczynie.
    4. Marchewkę ułożyć na dolnej części przystawki Varoma.
    5. Medaliony odsączyć, przyprawić solą i pieprzem, ułożyć na górnej części przystawki Varoma, na każdym położyć plasterek pomidora i mozzarelli.
    6. Nałożyć przystawkę Varoma, gotować w zależności od grubości medlionów 25 - 30 min/Varoma/obr. 1.
    7. Varomę i koszyczek odstawić w ciepłe miejsce, nie opróżniając naczynia miksującego. Sos bazyliowy :
    8. Wywar pozostały w naczyniu miksującym dopełnić śmietaną do pojemności ½ litra, dodać pozostałe składniki sosu, zagotować 4 min/100°C/obr. 2, zmiksować 15 s/obr. 8.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Medaliony z indyka z mozzarellą i sosem bazyliowym

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: