thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Przepis jest testowany
  • TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 29/11/11

Składniki

  • 230 g cebuli, pokrojonej na połówki
  • 3 ząbki czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 400 g pomidorów, pokrojonych na połówki
  • 600 g papryki, kolorowej, pokrojonej w kostkę
  • 650 g ziemniaków, obranych, pokrojonych w małą kostkę
  • 1 kostka bulionu warzywnego
  • 1 łyżeczka soli
  • 0,25 łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • 1 łyżeczka cukru
  • 130 g przecieru pomidorowego
  • 400 g polędwiczki wieprzowej, wędzonej, pokrojonej w wąskie paski

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    1. Do naczynia miksującego włożyć cebulę i czosnek, rozdrobnić 3 s/obr. 5.
    2. Dodać oliwę z oliwek, dusić 4 min/Varoma/obr. 1.
    3. Dodać pomidory, rozdrobnić 5 s/obr. 4.
    4. Dodać 400 g papryki, ziemniaki, bulion warzywny, przyprawy, cukier i przecier pomidorowy, gotować bez miarki MT 15 min/Varoma/ Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /obr. Mieszanie"Mieszanie" .
    5. Umieścić pozostałą paprykę i mięso na przystawce Varoma. Nałożyć przystawkę Varoma, gotować na parze 10 min/Varoma/ Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /obr. Mieszanie"Mieszanie" .
    6. Zawartość Varomy i naczynia miksującego przełożyć do dużej miski i wymieszać.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Leczo z ziemniakami i wędzoną polędwicą wieprzową

Wydrukuj:

Komentarze

  • czerwca 24, 2015 at 15:22
    4.0

    pyszne leczo. Rzeczywiscie, ziemniaki wymagaja dluzszego gotowania, choc i tak pokroilam je w cienka kratke. Zamiast miesa dodalam podsmazona na patelni kielbaske 

  • marca 20, 2011 at 20:11

    Przepis z dużym potencjałem ale nieprecyzyjny. Przy takim czasie gotowania ziemniaki są prawie surowe, mięso tez potrzebuje więcej czasu. Ja na zakończenie wrzuciłem wszystko do dużego garnka i na małym ogniu czekam aż dojdzie. Myślę też że można dodać kilka plasterków kiełbasy wiejskiej, nada fajnego aromatu.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: