Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Przepis jest testowany
- TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 20/08/17
Składniki
- 400 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry, pokrojonych w kostkę
- 1 łyżka sosu sojowego
- 0,5 łyżeczki pieprzu
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka curry
- 1 łyżka soku z cytryny
- 120 g ryżu basmati
- 1 kostka bulionu wołowego
- 600 g wody
- 20 g oleju
- 100 g cebuli, przekrojonej na połówki
- 100 g Pora, pokrojonego na kawałki
- 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 100 g pieczarek, pokrojonych w plasterki
- 200 g mango, obranego i pokrojonego w kostkę
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć marchewkę, pora i cebulę, rozdrobnić 5 s/obr. 5.
- Dodać olej, dusić 3 min/Varoma/obr. 1.
- Dodać wodę, kostkę bulionu, ryż, sok z cytryny, przyprawy i sos sojowy, gotować 12 min/100°C/ "Obroty wsteczne" /obr. 1.
- Dodać filety z piersi kurczaka, dalej gotować 8 min/100°C/ "Obroty wsteczne" /obr. 1.
- Dodać pieczarki i mango, gotować5 min/100°C/ "Obroty wsteczne" /obr. 1.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Fakt nie wygląda za apetycznie ale smak niebo w gębie. Dodałam tak jak sugerowałyście mniej wody. Następnym razem zrobie bez kurczaka 😉😉😉8
Wdrażam się w gotowanie.
Lubie karmić ludzi
Uwielbiam takie łączenia składników. Dla mnie ok.
Nie wygląda jak na zdjęciu ale jest pyszne
uwielbiam i robie bardzo często
Pychotka, ale mala modyfikacja. Dalam łącznie 400ml wody i kurczaka podpieklam na patelni bez tłuszczu.
Bez mango też jest smacznie. Tym razem ryż basmati dałam, nie jak w przepisie od razu z wodą i przyprawami, tylko po 8 minutach gotowania. Dzięki temu z ryżu nie zrobiła się papka jak za pierwszym razem. Dałam też więcej ryżu (ok. 150 g), z 50 g więcej wody i więcej pieczarek. I było smakowicie
Źle nie jest ale szału niema tak oceniam pół na pół
Przeczytałam, że potrawka wychodzi za mokra, a kurczak za twardy więc dodałam tylko 250 ml wody. Natomiast kurczaka (podsmażonego osobno na oliwie) zaraz na poczatku razem z kostką wołową i przyprawami. Zamiast oliwy dałam olej kokosowy i był to bardzo dobry pomysł. Natomiast kurczak całkiem sie rozgotował.. i "zaginał w boju" Trzeba dawać go poźniej.. Ryż basmati ugotowałam osobno. Jak dla mnie było to pyszne, olej kokosowy nadaje rewelacyjnego posmaku. Zdecydowanie ulubione i do powtórzenia wiele razy
Dodalam polowe wody mniej, czytajac komentarze,. Wyszlo i tak bardzo mokre. Ryz sie rozgotowal trche zbytnio a kurczak niestety byl troche surowy. Na drugi raz przesmaze kurczaka lub zrobie na parze w tym samym czasie i ptem dodam
Smak bardzo fajny, ale faktycznie wyszło jak potrawka - zupełnie nie jak z tego obrazka Jednak było smacznie, więc na pewno kiedyś powtórze.
Are you sure to delete this comment ?