Składniki
- 40 g oleju
- 150 g cebuli, pokorojonej na ćwiartki
- 35 g czerwonej papryki świeżej
- 2 papryczki chili, suszone, pokruszone
- 20 g imbiru świeżego, pokrojonego na plasterki
- 1 pęczka swiezej kolendry
- 10 g ząbków czosnku
- 2 łyżeczki zmielonej kolendry
- 2 łyżeczki zmielonego kuminu lub kminku
- 1/2 łyżeczki zmielonej kurkumy
- 1-2 łyżeczki soli morskiej lub kamiennej
- 100 g wody
- 70 g koncentratu pomidorowego
- 500 g jogurtu greckiego
- 500 g mięsa z kurczaka bez kości i skóry
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
7. Jeśli mięso nie jest jeszcze dostatecznie miękkie, to dołożyć jeszcze czasu w.g. uznania.
Porady
1. Można użyć udek bez kości i skóry, ale gotują się nieco dłużej lub piersi z kurczaka.
2. Kolendra jest dość aromatyczną i specyficzną przyprawą. Jeśli ktoś nie przepada za jej smakiem i intensywnym aromatem, to mozna zmniejszyć jej ilość albo częściowo lub w całości zastąpić natką pietruszki.
3. Podawać z ryżem basmati ugotowanym tradycyjnie lub w termomiksie 20 min/ varoma/ obr. 3-4
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Swietne
Dziękuję za przepis będzie często u mnie gościł. Skróciłam czas gotowania kurczaka do 20 min
Pyszności
Tylko nie Wiem jaka kaloryczność
palce lizać
Bardzo dobry, oryginalny smak. Zamiast świeżej kolendry dodałam nać pietruszki.
ciekawy przepis.
Świetny przepis😊 Wszystkim smakowało .Pycha!!
Bardzo dobry przepis.
Nie miałam imbiru więc go nie dałam a zamiast świeżej kolendry dodałam natkę z pietruszki.
Danie smakowało rewelacyjnie.
Mam tylko wątpliwość czy pierś z kurczaka w mniejszych kawałkach należy gotować aż 30 min.
Pozdrawiam
Bardzo dobre. uwielbiamy takie potrawy
Smakowało wszystkim!
Super danie, polecam.