thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
Łatwy

Składniki

  • 80 g cebuli, pokrojonej na kawałki
  • 500 g mięsa mielonego, wieprzowe z łopatki
  • 1-1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 łyżki kaszy manny
  • 1 łyżki skrobi ziemniaczanej, opcjonalnie skrobia ryżowa
  • 50 g wody, zimna
  • bułka tarta, do panierowania

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego dodać 80 g cebuli, przekrojonej na pół 3 s/obr. 5.
    Cebulę zgarnąć kopystką na dno naczynia miksującego.
    500 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej.
    1-1/2 łyżeczki soli.
    1/2 łyżeczki pieprzu czarnego
    2 łyżki kaszy manny
    1 łyżka skrobi ziemniaczanej lub ryżowej
    2 jajka
    50 g wody
  2. Zamknąć naczynie miksujące. Wymieszać 15 s/obr. 3. Przełożyć do innego naczynia.
  3. Masę mięsną podzielić na !0 części, panierować w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym tłuszczu.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Kotlety mielone Sławka

Wydrukuj:

Komentarze