Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
6
porcja/porcje/porcji
Poziom
--
- TM 31
opublikowany: 09/12/10
zmieniono dnia: 29/11/11
Składniki
- 300 - 350 gpiersi kurczaka, indyka lub schabu bez kości
- 70 g cebuli, przekrojonej na połówki
- 1 jajko
- 150 g pieczarek, oczyszczonych
- 30 g bułki tartej
- ½ łyżeczki soli
- 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej
- 2 - 3 szczypty pieprzu, mielonego
- 1 - 1½ łyżki Natki pietruszki, posiekanej
- bułka tarta, do panierowania
- olej, do smażenia
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. Do naczynia miksującego włożyć pieczarki, rozdrobnić 2-3 s/obr. 4. Przełożyć do innego naczynia.
2. Do naczynia miksującego włożyć cebulę, jajko, bułkę tartą, mięso i przyprawy, zmiksować 10 s/obr. 6-7.
3. Dodać pieczarki i posiekaną natkę, wymieszać 10 s/ /obr. 3.
4. Formować kotleciki, panierować je w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju, aż się zrumienią.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Bardzo dobre. Dodałam odrobinę żółtego sera i nie dodawałam pietruszki. Nie mieszalsm na obrotach wstecznych. Wyszły super 👍
Wyborne
Pyszne
Bardzo smaczne kotleciki, które smakowały nawet synowi, który ostatnio buntuje się przeciw mięsnym potrawom.
Przepyszne, na stałe wchodzą do naszego menu
Polecam przepis! Jednak zrobilamtroche po swojemu. Zamiast pieczarek dalam papryke czeewona a zamiast cebuli pora. Po uformowaniu kotlecikow usmazylam je na patelni grilowej bez tluszczu😉 pychotka😄
Czy zamiast piersi z kurczaka może być mięso mielone ?
Bardzo dobre
I oczywiście max gwiazdek !
Pyszne ! Połowa porcji została pochłonięta zaraz po usmażeniu!