thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
15min
porcja/porcje/porcji
6 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

  • 200 g cebuli, pokrojonej na połówki
  • 40 g oleju
  • 600 g karkówki, pokrojonej w kostki 2 x 2 cm
  • 500 g piwa Porter
  • 1 kostka bulionu wołowego
  • 1łyżeczka dżemu z czarnej porzeczki
  • 1łyżeczka musztardy
  • 1 listek laurowy
  • 1 1/2 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki pieprzu
  • 200 g marchewki, pokrojonej w plasterki (5 mm)
  • 200 g pieczarek, pokrojonych na ćwiartki

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Rozdrobnić cebulę 3 s/obr.5, zgarnąć kopystyką, dodać olej i poddusić 3 min/Varoma/obr.1

  2. Dodać mięso, poddusić 10 min/Varoma/Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /obr.1

  3. Dodać piwo, kostkę, dżem, musztardę, listek, sól, pieprz i gotować 15 min/100 st./Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /obr.Mieszanie"Mieszanie" . Na naczyniu miksującym zamiast miarki postawić koszyczek.

  4. Dodać warzywa i gotować 30 min/100 st./Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /obr.Mieszanie"Mieszanie" .

Porady

Serwuję z kuskusem, ale tradycyjnie podaje się z czeskimi knedlikami.


Doskonale smakuje z ciemnym piwem.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Gulasz piwny z wołowiną i warzywami

Wydrukuj:

Komentarze