![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/xbpepygz-47617-849372-f60be-bhecwhai/c930fe92-ad3d-4bf2-937f-c34b4fe81e56/main/fit-burgery-z-indyka-i-kalafiora-na-parze-surowka-z-buraka-i-jablka-z-octem-jablkowym.jpg)
Składniki
Fit Burgery z indyka i kalafiora na parze, Surówka z buraka i jabłka z octem jabłkowym
burgery
- 200 g Polędwiczka z indyka
- 40 g marchew, 1 sztuka
- 80 gramy Kalafior, 1/2 sztuki
- 50 g por, 1/2 sztuki
- 5 g czosnek, 1 zabek
- 20 g masło klarowane
- 100 g bulion, 1/2 szkl
- 1/2 łyżeczki Garam masala
- 1 łyżeczki oregano
- 1/2 łyżeczki sól
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Pokrojonego w dużą kostkę indyka 200 g przekładamy do naczynia miksującego, mielimy 12 s/ obr. 6. Odkładamy do miski
Naczynie miksujące myjemy, przekładamy obraną i pokrojoną na kawałki marchew 40 g i kalafiora 80g, rozdrabniamy 5 s/ obr. 5. Odkładamy do miski
Pora (50g) kroimy na kawałki, obieramy czosnek (1 zabek), rozdrabniamy 7 s/ obr. 5
Dodajemy masło klarowane (20g), wsypujemy przyprawy i smażymy 2 min/ 120°C/ obr. 1.
Dodajemy rozdrobniony kalafior i marchew, dusimy 4 min/120°C/ obr. wsteczny 2.
Zalewamy bulionem i gotujemy bez pokrywki 7 min/ 100°C/ obr. wsteczny 1.
Na dolnej przystawce Varomy rozkładamy papier do pieczenia. Formujemy kotleciki i układamy na papierze.
SURÓWKA:
Burak – 100 g
Jabłko – 100 g
Natka pietruszki – 1 garść
Ocet jabłkowy – 3 łyżeczki (10 ml)
Oliwa z oliwek – 1 łyżeczka (5 ml)1. Buraki (100G) obieramy i kroimy na kawałki, jabłko (100g) obieramy i kroimy na ćwiartki.
2. Do naczynia miksującego przekładamy wszystkie składniki. Rozdrabniamy 5 s/obr. 5
Natka pietruszki – 1 garść
Ocet jabłkowy – 3 łyżeczki
Oliwa z oliwek – 1 łyżeczka3. Przekładamy do miseczki. Sałatkę można dodatkowo skropić cytryną. Podajemy z burgerami
Porady
Przepis do przygotowania zupy znajdziesz poniżej, ale zdecydowanie polecamy zrobić ją podczas przygotowania burgerów z indyka jak w poprzednim przepisie
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?