thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
1 osoba/osoby
Poziom
--

Składniki

Fit Burgery z indyka i kalafiora na parze, Surówka z buraka i jabłka z octem jabłkowym

burgery

  • 200 g Polędwiczka z indyka
  • 40 g marchew, 1 sztuka
  • 80 gramy  Kalafior, 1/2 sztuki
  • 50 g por, 1/2 sztuki
  • 5 g czosnek, 1 zabek
  • 20 g masło klarowane
  • 100 g bulion, 1/2 szkl
  • 1/2 łyżeczki Garam masala
  • 1 łyżeczki oregano
  • 1/2 łyżeczki sól

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Pokrojonego w dużą kostkę indyka 200 g przekładamy do naczynia miksującego, mielimy 12 s/ obr. 6. Odkładamy do miski
  2. Naczynie miksujące myjemy, przekładamy obraną i pokrojoną na kawałki marchew 40 g i kalafiora 80g, rozdrabniamy 5 s/ obr. 5. Odkładamy do miski
  3. Pora (50g) kroimy na kawałki, obieramy czosnek (1 zabek), rozdrabniamy 7 s/ obr. 5
  4. Dodajemy masło klarowane (20g), wsypujemy przyprawy i smażymy 2 min/ 120°C/ obr. 1.
  5. Dodajemy rozdrobniony kalafior i marchew, dusimy 4 min/120°C/ obr. wsteczny 2.
  6. Zalewamy bulionem i gotujemy bez pokrywki 7 min/ 100°C/ obr. wsteczny 1.
  7. Na dolnej przystawce Varomy rozkładamy papier do pieczenia. Formujemy kotleciki i układamy na papierze.
  8. SURÓWKA:
    Burak – 100 g
     Jabłko – 100 g
     Natka pietruszki – 1 garść
     Ocet jabłkowy – 3 łyżeczki (10 ml)
     Oliwa z oliwek – 1 łyżeczka (5 ml)
  9. 1. Buraki (100G) obieramy i kroimy na kawałki, jabłko (100g) obieramy i kroimy na ćwiartki.
  10. 2. Do naczynia miksującego przekładamy wszystkie składniki. Rozdrabniamy 5 s/obr. 5
    Natka pietruszki – 1 garść
    Ocet jabłkowy – 3 łyżeczki
    Oliwa z oliwek – 1 łyżeczka
  11. 3. Przekładamy do miseczki. Sałatkę można dodatkowo skropić cytryną. Podajemy z burgerami

Porady

Przepis do przygotowania zupy znajdziesz poniżej, ale zdecydowanie polecamy zrobić ją podczas przygotowania burgerów z indyka jak w poprzednim przepisie

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Fit Burgery z indyka i kalafiora na parze, Surówka z buraka i jabłka z octem jabłkowym

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy