Składniki
Gulasz
- 100 g kukurydzy z puszki, bez zalewy
- 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej wykonanej w TM
- 1 łyżeczka bulionu drobiowego
- 100 g boczku wędzonego (jak ktos chce), pokrojonej w kostkę
- 2 laski kiełbasy podwawelskiej lub innej, pokrojonej w talarki
- 50 g białego wina
- 130 g papryki czerwonej, pokrojonej na kawałki
- 60 g papryki zòltej, pokrojonej na kawałki
- 30 g oliwy z oliwek
- 110 g cebuli, pokrojonej na połówki
- 2 ząbki czosnku
- 100 g ananasa z puszki, z zalewą
- 2 puszki czerwonej fasoli, z zalewą
- 1 puszka pomidorów krojonych, z zalewą
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 1 szczypta soli i pieprzu do smaku
- 1 łyżka papryki słodkiej mielonej
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. Czosnek i cebulę i oliwę z oliwek wkładamy do "Blokada naczynia miksującego" rozdrabniamy 3s/obr.5, kopystką zgarnąć na dno naczynia, dusić 3min/Varoma/obr.1,
2. dodać wino i papryki rozdrabniamy 3s/obr.5, dusić 10mi/Varoma/obr.1.
3. W tym czasie pokroić kiełbasę i boczek przesmażyć na patelni bez tłuszczu.
4. Następnie dodajemy do naczynia przesmażoną kiełbasę i boczek i resztę składników wg kolejności i dusić 20min/100*C/"Obroty wsteczne" /obr.1 , na górze postawić koszyczek zamiast miarki.
Smacznego!
Gulasz meksykański z ananasem
Porady
Można posypać pokrojoną natką z pietruszki
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Naprawdę dobre.
dobrze wyglada
Zamiast kiolbasy dodalam piers z kurczaka jest bardzo smaczny😉
Pyszny gulasz. Smakował moim dzieciom przedszkolakom, mi i mężowi.
pychota
pychota
szybko i smacznie polecam
pycha
uwielbiam to danie, podaje go z makaronem, zamiast kielbasy daje zwykle parowki i tez jest swietny
Wyszedł pysznie. Zrobiłam z kiełbasą, pół na pół podwawelską i chorizo. Myślę, że również dobre będzie połączenie z chorizo i mięsem mielony. Podałam z ryżem.
Are you sure to delete this comment ?