thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
15min
porcja/porcje/porcji
0 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

  • 1/2 kostka bulionu wołowego
  • 150 g wody
  • 1/2 łyżecz szczypta ostrej papryki mielonej
  • 80 g kapsusty włoskiej, pokrojonej w bardzo cienkie paski
  • 100 g szynki/kiełbasy, pokrojonej w kostke
  • 100 g kiełbasek o smaku paprykowym, pokrojonych w plastry
  • 150 g papryki, żółtej i czerwonej pokrojonej w kostke
  • 30g oleju do smażenia
  • 1 papryczka chili, mała bez pestek
  • 2 ząbki czosnku
  • 150 g cebuli, przekrojonej na połówki
  • 1 puszka białej fasoli, dużej, z puszki, odsączonej z zalewy, masa podstawowa 540g
  • 100 g mąki maniokowej

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. do naczynia miksującego włożyć cebulę, czosnek i papryczke chili, rozdrobnić 3s/obr 5, kopystką zgarnąć składniki ze ścianek naczynia na dno.

    2. dodać olej, poddusić 3 min/varoma/obr 1

    3. dodać paprykę, kiełbaski, kiełbaski paprykowe, kapustę oraz ostrą paprykę, poddusić 12 min/varoma/Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /obr Mieszanie"Mieszanie"  w tym czasi wlać wodę do 3-4 litrowego garnka, dodać 1/2 kostki bulionu i białą fasole, zagotować.

    4. zawartość naczynia miksującego przełożeć do garnka z fasolą, dodać mąkę maniokową, krótko i delikatnie wymieszać.

     

     

     

     

     

     

Porady

w przepisie jest podane, żeby podawać niezwłocznie po przygotowaniutmrc_emoticons.) ale nam bardziej smakowało na 2 dzień tmrc_emoticons.D

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Fasola Tropeiro

Wydrukuj:

Komentarze

  • lipca 7, 2014 at 22:57

    Elu my nistety dodaliśmy ziemniaczanej mąkitmrc_emoticons.( w całym Lubinie Bartek nie znalazł takiej mąki, można zamówić na internecie.

    Ogolnie mąka maniokowa jest taka kleista, podobna do naszej ziemniaczanej, więc zamiast szukać i zamawiać maniokwa woleliśmy użyć ziemniaczaną tmrc_emoticons.)

  • lipca 7, 2014 at 06:52

    Elu, jaka to jest mąka maniokowa i gdzie ją kupujesz? Czy ew. można ją zastąpić?

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

  • maja 20, 2013 at 15:16
    5.0

    Przepis dodany do wypróbowania Big Smile Pozdrawiam Love

  • maja 20, 2013 at 13:16

    Ciekawy przepis  tmrc_emoticons.) dodałam do wypróbowania  tmrc_emoticons.) Dam znać jak wyszło  tmrc_emoticons.)  Dzięki i pozdrawiam  tmrc_emoticons.) 

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

  • maja 18, 2013 at 00:47

    Przepis smaczny tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p  Ktòregos dnia zrobie, tyle, ze dla còrki bezmiesne, dla meza malo pikantne tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)  Mam sie z nimi tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: