![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/8w5bvjzu-29eaf-594827-cfcd2-mqfe1smy/87f0a635-36fa-42c3-87a1-d3567165d896/main/fasola-tropeiro.jpg)
- TM 31
Składniki
- 1/2 kostka bulionu wołowego
- 150 g wody
- 1/2 łyżecz szczypta ostrej papryki mielonej
- 80 g kapsusty włoskiej, pokrojonej w bardzo cienkie paski
- 100 g szynki/kiełbasy, pokrojonej w kostke
- 100 g kiełbasek o smaku paprykowym, pokrojonych w plastry
- 150 g papryki, żółtej i czerwonej pokrojonej w kostke
- 30g oleju do smażenia
- 1 papryczka chili, mała bez pestek
- 2 ząbki czosnku
- 150 g cebuli, przekrojonej na połówki
- 1 puszka białej fasoli, dużej, z puszki, odsączonej z zalewy, masa podstawowa 540g
- 100 g mąki maniokowej
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. do naczynia miksującego włożyć cebulę, czosnek i papryczke chili, rozdrobnić 3s/obr 5, kopystką zgarnąć składniki ze ścianek naczynia na dno.
2. dodać olej, poddusić 3 min/varoma/obr 1
3. dodać paprykę, kiełbaski, kiełbaski paprykowe, kapustę oraz ostrą paprykę, poddusić 12 min/varoma/
"Obroty wsteczne" /obr
"Mieszanie" w tym czasi wlać wodę do 3-4 litrowego garnka, dodać 1/2 kostki bulionu i białą fasole, zagotować.
4. zawartość naczynia miksującego przełożeć do garnka z fasolą, dodać mąkę maniokową, krótko i delikatnie wymieszać.
Porady
w przepisie jest podane, żeby podawać niezwłocznie po przygotowaniu ale nam bardziej smakowało na 2 dzień
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Elu my nistety dodaliśmy ziemniaczanej mąki
w całym Lubinie Bartek nie znalazł takiej mąki, można zamówić na internecie.
Ogolnie mąka maniokowa jest taka kleista, podobna do naszej ziemniaczanej, więc zamiast szukać i zamawiać maniokwa woleliśmy użyć ziemniaczaną![tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
Elu, jaka to jest mąka maniokowa i gdzie ją kupujesz? Czy ew. można ją zastąpić?
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
Przepis dodany do wypróbowania
Pozdrawiam ![Love Love](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/love.png)
Ciekawy przepis
dodałam do wypróbowania
Dam znać jak wyszło
Dzięki i pozdrawiam
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
Przepis smaczny
Ktòregos dnia zrobie, tyle, ze dla còrki bezmiesne, dla meza malo pikantne
Mam sie z nimi
![tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/wink.png)
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni![Smile](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/smile.png)
![Smile](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/smile.png)
Are you sure to delete this comment ?