thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

  • 400 gramów mąki
  • 200 gramów serka ricotta
  • 150 gramów wody
  • 50 gramów mleka
  • 25 gramów drożdży świeżych
  • 10 gramów soli ( mozna dac i 15, jak kto lubi)
  • 20 gramów miekkiego masla lub margaryny
  • 25 gramów oleju z oliwek
  • 1 łyżeczek cukru

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wlozyc kolejno: wode, mleko, drozdze, cukier: 2min / 37° / obr 2. Dodac margaryne, olej, make, ricotte, sòl: 2 - 2,5min / Ciasto"Ciasto" . Zostawic do wyrosniecia. Formowac buleczki, ponownie zostawic do wyrosniecia. Piec w goracym piekarniku: 200° / ok. 15-20min.

Porady

Buleczki, upieczone, wystygniete, nadaja sie do zamrozenia.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Puszyste buleczki z ricotta ( nieslodkie)

Wydrukuj:

Komentarze

  • kwietnia 14, 2016 at 15:18
    5.0

    Super bułeczki, będę robiła drugi raz i mam nadzieję,  że równie szybko znikną jak za pierwszym razem Cooking 7

  • lutego 21, 2016 at 21:33
    5.0

    Przepyszne bułeczki  tmrc_emoticons.)

  • lutego 25, 2015 at 19:55
    5.0

    Bakosia77 te bułeczki są pyszne wg tego przepisu Love Proponuję przepis na paszteciki z mielonym i pieczarkami.Pychotka Love

  • lutego 25, 2015 at 19:42

    Witam!Dziewczyny a czy te buleczki mozna nadziac miesem mielonym i pieczarkami?

  • lutego 3, 2013 at 21:16

    Gabrysiu, moze byc i inny, aby byl mieciutki, np. ten w wiaderku, mielony na sernik. Innych nie znam w Polsce, ale Ty bedziesz wiedziala Big Smile Love Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • lutego 3, 2013 at 18:36

    Love Uwielbiam piec bułeczki, a te oczywiście też wypróbuję. Musze tylko kupić serek. Czy to musi być ricotta? U nas nie zawsze jest.

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

  • lutego 2, 2013 at 22:45

    To sie ciesze Big Smile Big Smile  Buleczki sa pycha tmrc_emoticons.p  I ja mialam nadmiar serka, bo dostalam, wiec troche zjedlismy tak, a reszte na bulki tmrc_emoticons.;)  Grazynko, jak bedziesz robic, zobacz dokladnie ilosc soli, bo ja tym razem dalam bardzo malo, a jak ktos lubi troche bardziej slone, to radze w polowie pracy Ciasto"Ciasto" , zatrzymac TM na chwilke i spròbowac ciasto czy wystarczajaco slone. Ja czesc buleczek zamrozilam, kiedy mi beda potrzebne, to wrzuce do mikrofalòwki i gotowe tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)   Love Love Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • lutego 2, 2013 at 22:20
    5.0

    Cooking 7Vercia z nieba mi spadłaś tmrc_emoticons.;) mam serek i zastanawialam się  co tu zrobić ? jak go zastosować? no i proszę jest przepis na pyszne bułeczki tmrc_emoticons.D Big Smile Pozdrawiam serdecznie Big Smile Love

Are you sure to delete this comment ?