Składniki
- 550 gramów maki pszennej twardej
- 25 gramów świeżych drożdży
- 100 gramów mleka
- 200 gramów wody
- 50 gramów oleju z oliwek
- 5-10 gramów soli (zalezy od gustu)
- mozzarella w kawalkach, paròwki w kawalkach, pomidory lub grzyby, do wyboru
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do "Blokada naczynia miksującego" wlozyc drozdze, mleko i olej: 3min / obr 3. Dodac pozostale skladniki: 5min / "Ciasto" . Wyjac, zostawic do wyrosniecia ( ok. 1h). Formowac buleczki, nakladac farsz wg uznania, ukladac na blache, zostawic do wyrosniecia ( ok. 1h). Posmarowac mlekiem zmieszanym z olejem. Piec w nagrzanym piekarniku: 15min / 200°. Ja zrobilam polowe z mozzarella, posypalam oregano i polowe z paròwkami, posypalam papryka ostra.
Porady
Sa miekkie jak puch... szczerze polecam.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Vercia zrobiłam właśnie Twoje bułeczki, są pyszne. Zrobiłam połowę z mozzarelką a połowę z kabanosami. Super przepisik
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję