thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
12 kawałek/kawałki/kawałków
Poziom
--

Składniki

  • 550 gramów maki pszennej twardej
  • 25 gramów świeżych drożdży
  • 100 gramów mleka
  • 200 gramów wody
  • 50 gramów oleju z oliwek
  • 5-10 gramów soli (zalezy od gustu)
  • mozzarella w kawalkach, paròwki w kawalkach, pomidory lub grzyby, do wyboru

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wlozyc drozdze, mleko i olej: 3min / obr 3. Dodac pozostale skladniki: 5min / Ciasto"Ciasto" .  Wyjac, zostawic do wyrosniecia ( ok. 1h). Formowac buleczki, nakladac farsz wg uznania, ukladac na blache, zostawic do wyrosniecia  ( ok. 1h). Posmarowac mlekiem zmieszanym z olejem. Piec w nagrzanym piekarniku: 15min / 200°. Ja zrobilam polowe z mozzarella, posypalam oregano i polowe z paròwkami, posypalam papryka ostra.

Porady

Sa miekkie jak puch... szczerze polecam.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Mleczne puszyste buleczki z nadzieniem

Wydrukuj:

Komentarze