Czas przygotowania
5min
Czas całkowity
55min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
--
Składniki
- 50 g drożdży
- 500 g mąki pszennej
- 5 MT wody
- 50 g słonecznika
- 50 g pestek dyni
- 50 g sezamu
- 50 g siemienia lnianego
- łyżeczka cukru pudru
- łyżeczkę soli
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki wg podanej kolejniści i wyrabiać 3.5 min/ "Ciasto"
Ciasto przełożyć do natłuszczonej i obsypanej bułką tartą podłużnej blaszki 28 cm.
Pozostawić do wyrośnięcia 20 min.
Wstawić do nagrzanego piekarnika piec 50 min w temp 180 C
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Skorka chrupiaca,w srodku chleb wyszedl mi gliniasty,spodziewalam sie czegos innego ,moze zrobilam COS ZLE...
Ciasto wyszlo mi bardzo geste,ciezko wylozyc do keksowki....czekam na efekty..
Chleb rewelacja! Non stop go pieke.
dodaję teraz gorącą wodę i dziury nie ma
Mi też wyszedł z dziurą !!!
Doskonaly przepis chlebek pyszny Dziekuje
A może tu trzeba dodać drożdże w proszku?
Czekamy na zdjęcie konkursowego przepisu
Pozdrawiam Mixi
Nie wiem czy to ma znaczenie ale tym razem dałam 5 miarek bardzo ciepłej wody i dziur nie było.
Keksówka o długości 40cm jest w sam raz, ale proponuję zmniejszyć ilość drożdży do 40g. Chlebuś będzie też pięknie wyrośnięty, a nie powinien "uciekać" z foremki. No i zniknie problem zbyt dużych "dziur"