Tu jesteś:
4
Składniki
0 porcja/porcje/porcji
zupa krem z kukurydzy i kaszy jaglanej
- 130 g kaszy jaglanej
- 10 g imbiru świeżego
- 50 g cebuli
- 2 ząbki czosnku
- 900 g wody
- 600 g kukurydzy, ok 2 puszki
- 40 g masła
- 1 łyżek soli
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 1 łyżek Papryki słodkiej
- 1 płaskich łyżeczek kurkumy
- 100 g śmietany 30%
-
6
30min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- 1. Na pokrywę naczynia miksującego nałożyć koszyczek, odważyć do niego kaszę , opłukać pod bieżącą wodą, odstawić.
2. do naczynia miksującego włożyć imbir , cebulę, czosnek, rozdrobnić4s/obr,5. składniki zgarnąć na dno naczynia.
3.dodać 500g wody i przełożyć z koszyczka do naczynia miksującego kaszę zamiast miarki dać koszyczek, gotować 13 min. /100C/ obr 1.
4.dodać 400g wody, kukurydze, masło, sól, pieprz, paprykę,kurkumę, gotować 8min. /100C/ obr 2. następnie dodać śmietane zmiksować 1 min 30 s./obr 5-10 stopniowo zwiększając obroty
zupa
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzZupa przepyszna i pożywna , w prosty sposób...
Zupa przepyszna i pożywna , w prosty sposób można "przemycić" rodzince kaszę jaglaną