- TM 31
Składniki
- 300 g drobiowych żołądków, (umytych i pokrojonych w paseczki)
- 80 g cebuli
- 25 g oliwy z oliwek
- 400 g warzyw, (marchew,seler,pietruszka,ziemniaki)
- 2 szt grzybów suszonych
- 2 łyżki kaszy krupnikowej
- 1 łyżeczka soli
- 1 szczypta pieprzu,majeranku, gałki muszkatołowej,papryki
- 1/2 drobiowej kostki rosołowej
- 2 liście laurowe
- 5 ziarenek ziela angielskiego
- 1000 g wody
- 1 gałązka posiekanej natki pietruszki oraz gałązka posiekanej zielonej łodygi selera
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do naczynia miksującego "Blokada naczynia miksującego" wrzucamy mieszankę 400 g warzyw (marchew,seler,pietruszka,ziemniaki) oraz suszone grzyby 10 s. obr 5. Przekładamy do osobnej miski.
Do naczynia miksującego wkładamy cebulę 3 s. obr. 5, dokładamy żołądki drobiowe oraz oliwę. Dusimy 3 min/100 C/obr.2
Następnie wrzucamy posiekane warzywa oraz wymienione przyprawy. Całość zalewamy wodą. 10 min/100 C/obr. 2
Po upływie czasu dorzucamy 2 łyżki kaszy krupnikowej oraz posiekaną zieleninę. 20 min/100 C/ obr. 2
Smacznego
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Gotowałam 25 minut dłużej niż w przepisie.
Robię podobnie , ale jednak trochę inaczej .
dodaje do mojej kolekcji do wypróbowania
Bardzo smaczna zupa ale gotowałam 15 min dłużej niż podane w przepisie bo mięso było twarde.