thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

  • 300 g drobiowych żołądków, (umytych i pokrojonych w paseczki)
  • 80 g cebuli
  • 25 g oliwy z oliwek
  • 400 g warzyw, (marchew,seler,pietruszka,ziemniaki)
  • 2 szt grzybów suszonych
  • 2 łyżki kaszy krupnikowej
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 szczypta pieprzu,majeranku, gałki muszkatołowej,papryki
  • 1/2 drobiowej kostki rosołowej
  • 2 liście laurowe
  • 5 ziarenek ziela angielskiego
  • 1000 g wody
  • 1 gałązka posiekanej natki pietruszki oraz gałązka posiekanej zielonej łodygi selera

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wrzucamy mieszankę 400 g warzyw (marchew,seler,pietruszka,ziemniaki) oraz suszone grzyby 10 s. obr 5. Przekładamy do osobnej miski.

     

    Do naczynia miksującego wkładamy cebulę 3 s. obr. 5, dokładamy żołądki drobiowe oraz oliwę. Dusimy 3 min/100 C/obr.2

     

    Następnie wrzucamy posiekane warzywa oraz wymienione przyprawy. Całość zalewamy wodą. 10 min/100 C/obr. 2

    Po upływie czasu dorzucamy 2 łyżki kaszy krupnikowej oraz posiekaną zieleninę. 20 min/100 C/ obr. 2

     

    Smacznego

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Zupa z drobiowych żołądków

Wydrukuj:

Komentarze