thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

  • 200 g kurek, świeżych
  • 1 łyżka stołowa masła w temp. pokojowej
  • szczypta soli do smaku
  • 0,75 litra bulionu drobiowego, (lub od biedy kostka rosołowa + 0,75 litra gorącej wody)
  • szczypta pieprzu ziołowego
  • szczypta pieprzu cytrynowego
  • 100 g serka topionego śmietankowego
  • szczypta cukru
  • makaron lub pieczywo jako dodatek
  • mała główka cebuli

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Wyczyść dokładnie kurki i podsmaż je na patelni z pokrojoną cebulką, na rozgrzanym maśle ze szczyptą soli i szczyptą cukru.

    Do naczynia miksującego wrzuć podsmażone kurki (zostaw ok. 6-8szt małych kurek podsmażonych do dekoracji). Dalej wrzuć pozostałe składniki. Wlej bulion. (Obroty 7 czas 30 sek - rozdrabniamy). Dalej (Temperatura 90 stopni , obroty 3, czas 8 min. - gotujemy zupkę). Podajemy na ciepło z makaronem lub pieczywem.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Zupa krem z kurek

Wydrukuj:

Komentarze