Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4
porcja/porcje/porcji
Poziom
--
Składniki
- 60 g białej części pora, pokrojonego na grupsze plastry
- 1 ząbek czosnku
- 15 g oliwy z oliwek lub masła
- 600 g dyni, pokrojonej w grubszą kostkę
- 600 g letniej wody
- 1 czubate łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego lub 1 kostka drobiowa
- 1 łyżeczka soli
- 0,5 łyżeczki pieprzu mielonego
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. Do naczynia miksującego wkłądamy pora i czosnek i siekamy 3-4 sek./obr. 5
2. Do naczynia wlewamy oliwę i wszystko dusimy 2 min/Varoma/"Obroty wsteczne" /obr. 1
3. Dodajemy pozostałe składniki i gotujemy 20 min/Varoma/"Obroty wsteczne" /obr. 1
4. Na koniec miksujemy zupę 10sek./obr. 10
Życzę Smacznego
Uwaga Jest to dość ostra zupa. Jeśli ktoś nie lubi ostrej zupy można odjąć 1 ząbek czosnku i dodać troche mniej pieprzu.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze