Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
--
Składniki
sos miodowy
- 3 jabłka, obrane
- 100 g musztardy sarepskiej
- 50 g miodu
- 1 jajko
- 400 g oleju
- sól, pieprz do smaku
- kilka kropel soku z cytryny
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
jabłka rozdrobnić 6 s / obr.4, zgarnąć koptystką ze ścianek na dno naczynia
2.załozyć motylek, dodać pozostałe składniki oprócz oleju
3.uruchomić urządzenie obr.4 i przez otwór w pokrywie wlewać powoli olej
4.ubijać ok. 2 min do uzyskania gęstości majonezu
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Drugi zrobiłam ostrzejszy z 2 dużymi ząbkami czosnku. Na Święta Wielkanocne dodam 2 łyżki tartego chrzanu. Polecam
Pani Elu, od tygodnia mam Thermomix TM 31 (przez 13 lat marzyłam o nim... i wreszczie go mam). Testuję przepisy jak szalona
Pani przepis na sos miodowy mnie urzekł. Dałam jedną płaską łyżeczkę soli i pół łyżeczki świeżo mielonego pieprzu. Z tej porcji (miałam tylko dwa jabłka, lepiej dać jak w przepisie trzy sztuki) wyszło ok. 800 ml. Aaa... do jabłka dodałam dużą łyżkę soku z cytryny ... co by nie ściemniały
Sosik jest pyszniutki i delikatny.
Bardzo dziękuję. Pozdrawiam z grodu KopernikaHanna
Pani Elu dziękuję za przepis. Od jakiegos czasu szukałam dressingu który podbije smak surówki z cukini i znalazłam Super przepis,
Elu dziekuję za kolejny przepis, sos zrobię na święta. Pozdrawiam
Na pewno będzie królował tej Wielkanocy na moim stole
Hania z Łodzi:
Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Haniu, Vercia dobrze wyczuła i podpowiedziała Bardzo dobrze smakuje z białym mięsem: na zimno i na gorąco; super do pasztetów i do jajek na Wielkanocne śniadanko i nie tylko Pozdrawiam
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
Mysle, ze na mieso, jajka.... bedzie swietny Ela napisze nam lepiej
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Brzmi fantastycznie .A do czego go podawać?
Hania z Łodzi:
Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Are you sure to delete this comment ?