- TM 31
Składniki
CIASTO
- 1 łyżeczki soli
- 500 g mąki
- 20 g drożdży
- 320 g wody
NADZIENIE:
- 2 szczypty soli
- 2 szczypty pieprzu
- 100 g śmietany, 12%
- 200 g serka wiejskiego, (twarożku)
- 200 g boczku wędzonego, pokrojonego w kostkę
- 300 g cebuli, przekrojonej na połówki
- 1 łyżki oliwy z oliwek
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. Do naczynia miksującego wlać wodę, dodać drożdże, podgrzać 2 min/37°C/obr. 2. Dodać mąkę i sól, wyrobić 2 min 30s/"Blokada naczynia miksującego" /"Ciasto" . Uformować z ciasta kulę, przełożyć do miski i odstawić w ciepłe miejsce na ok. 20-30 min.
2. Rozgrzać piekarnik do temepratuty 200 - 220°C
3. Do naczynia miksującego włożyć cebulę, rozdrobnić 3s/obr. 5, kopystką zgarnąć ze ścianek na dno. Dodać pokrojopny kostkę boczek, poddusić 15 min/Varoma/"Obroty wsteczne" /obr. "Mieszanie" , przełożyć do innego naczynia i odstawić
4. W miseczce wymieszać serek wiejski, śmietanę, dodać sól, pieprz.
5. Ciasto podzielić na 4 równe części. Każdą rozwałkować na stolnicy podsypanej mąką na cienki prostokąt/owal. Ułożyć na 2 blachach wyłożonych papierem do pieczenia.
6. Na środek każdego prostokąta nałożyć masę serową, rozsmarować pozostawiając wolny brzeg (1cm). Na wierzch wyłożyć cebulę z boczkiem i polać/skropić oliwą. Piec w piekarniku przez 10-15 min.
CIASTO:
NADZIENIE:
Porady
Przepis pochodzi z książki PODRÓZE Z THERMOMIXEM
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Ciasto jest genialne. Pizzę robię zawsze z tego przepisu
Robiłam z przepisu z książki i jest naprawde rewelacyjne. Polecam