thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

Ciasto

  • 60 gramów wody
  • 50 gramów mleka
  • 10 gramów drożdży świeżych
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • 200 gramów maki "silnej"
  • 20 gramów oleju z oliwek
  • 1/2 łyżeczki soli

Nadzienie

  • 125 gramów mozzarelli
  • 70 gramów parmezanu
  • 15 pomidorków koktajlowych
  • oregano
  • soli
  • olej z oliwek do smaku

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Ciasto:

    Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wlozyc wode, mleko, drozdze i cukier: 50sek / 37° / obr 2. Dodac pozostale skladniki: 2min / Ciasto"Ciasto" . Przelozyc do miski do wyrosniecia.

    Nadzienie:

    Rozdrobnic parmezan: 3sek / obr 7, przelozyc do miseczki. Rozdrobnic mozzarelle: 1sek / obr 5, dolozyc do parmezanu, lekko przemieszac. Pomidorki przeciac na pòl.

    Wyrosniete ciasto rozwalkowac na duzy prostokat, posmarowac olejem, ulozyc pomidirki, posypac serami, lekko posolic ( niekoniecznie), posypac oregano. Zwinac w rulon, z dluzszej strony, zrobic " kòlko", dobrze zamykajac. Ponacinac. Mozna posmarowac jajkiem, olejem, posypac ziarenkami, ziolami..... Zostawic jeszcze na 15min. Piec w nagrzanym piekarniku: 220° / okolo 25min. 

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Chlebek nadziewany

Wydrukuj:

Komentarze