- TM 31
Składniki
Ciasto
- 60 gramów wody
- 50 gramów mleka
- 10 gramów drożdży świeżych
- 1/2 łyżeczki cukru
- 200 gramów maki "silnej"
- 20 gramów oleju z oliwek
- 1/2 łyżeczki soli
Nadzienie
- 125 gramów mozzarelli
- 70 gramów parmezanu
- 15 pomidorków koktajlowych
- oregano
- soli
- olej z oliwek do smaku
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Ciasto:
Do "Blokada naczynia miksującego" wlozyc wode, mleko, drozdze i cukier: 50sek / 37° / obr 2. Dodac pozostale skladniki: 2min / "Ciasto" . Przelozyc do miski do wyrosniecia.
Nadzienie:
Rozdrobnic parmezan: 3sek / obr 7, przelozyc do miseczki. Rozdrobnic mozzarelle: 1sek / obr 5, dolozyc do parmezanu, lekko przemieszac. Pomidorki przeciac na pòl.
Wyrosniete ciasto rozwalkowac na duzy prostokat, posmarowac olejem, ulozyc pomidirki, posypac serami, lekko posolic ( niekoniecznie), posypac oregano. Zwinac w rulon, z dluzszej strony, zrobic " kòlko", dobrze zamykajac. Ponacinac. Mozna posmarowac jajkiem, olejem, posypac ziarenkami, ziolami..... Zostawic jeszcze na 15min. Piec w nagrzanym piekarniku: 220° / okolo 25min.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Chlebek pyszniutki! Wszystkim bardzo smakował.
Pychotka, dziękuję za przepis😍
Mniam, mniam, baaaaaaaaaaaardzo smaczny. Polecam.
Haniu, maka silna, to we Wloszech MAKA 0. Odpowiednik-i polskie znajdziesz tutaj: http://www.przepisownia.pl/content/rodzaje-przypraw-ich-klasyfikacja-i-w%C5%82a%C5%9Bciwo%C5%9Bci
Im numer jest wyzszy, tym maka jest silniejsza Nie uzywaj tej najslabszej, no i na biale pieczywo, nie uzywaj ciemnej, chyba, ze chcesz chlebek ciemny, to pomieszaj maki z ciemna. Jesli masz jakies watpliwosci, daj znac
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
A mogę wiedzieć co znaczy silna mąka?
Hania z Łodzi:
Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Karolinko, przepraszam za ponad miesieczne opòznienie .... serdecznie Ci dziekuje Po czasie, ale to nic. Jestem wdzieczna Jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
wygląda cudnie, wyprobuje - oddałam na ten przepis swój głos ale przyznam szczerze, że lekko nie "czaje" tego głosowania
Jasne, dziewczyny!!!!! Nadzienie,jakie chcecie Jedyna rada- by nie bylo za suche, bo wtedy chlebek szybko wyschnie i nie bedzie juz smaczny Wrzuccie zawsze cos " mokrego"
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Veronica ma przepisy rewelacyjne, ale Twój pomysł Magi , z pieczarkami , jeszcze dziś wypróbuję.
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
Bardzo fajny i smaczny przepis a nadziewać można wszystkim, polecam, pyszny z podsmażonymi pieczarkami
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Are you sure to delete this comment ?