thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
40min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

ciasto

  • 50 gramów drożdży
  • 1 łyżka cukru
  • 500 gramów mąki, pszennej
  • 250 ml mleka, ciepłego
  • 1 jajo
  • 2 łyżeczki soli
  • 60 gramów masła

farsz

  • 2 duże cebule
  • 3 łyżki maku
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 łyżki oleju

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    farsz
  1. cebule przekrojoną na ćwiartki zmiksować 4s. obr 4.

    dodać sól, olej i poddusić 2 min  . temp. 100  stc .obr.1.Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" ,

    dodać mak  i wymieszać  10  sek. obr 1Obroty wsteczne"Obroty wsteczne"

    odstawić do ostygnięcia

    Ciasto:

    wszystkie składniki  oprócz jajka włożyć do TM i wymieszać 2min, obr.Ciasto"Ciasto"

    odstawić do wyrośnięcia  na 30 min,

    uformować ok, 10 placuszków , położyc na wierzch farsz i  brzegi posmarować rozstrzepanym jajkiem, wstawić do chłodnego   piekarnika na 20-25 min, 180stc. Piec na złoty kolor.

    Podawać na ciepło z masłem.

     

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Cebularz lubelski

Wydrukuj:

Komentarze