- TM 31
Składniki
Ciasto
- 250 gramów wody
- 20 gramów oleju z oliwek
- 5 gramów cukru brązowego
- 25 gramów drożdży świeżych
- 250 gramów mąki pszennej
- 250 gramów mąki razowej
- 10 gramów soli
Farsz
- 330 gramów papryki kolorowej
- 60 gramów marchewki
- 440 gramów cukinii
- 530 gramów baklazana
- sòl, pieprz, czosnek do smaku
- 1 jajko kurze
- 30 gramów oleju z oliwek
- 65 gramów parmezanu
- 1 mozzarella w kawalkach
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Warzywa rozdrobnic osobno, kazdy rodzaj po 2sek / obr5. Ilosc jest duza, wiec przelozyc na patelnie, dodac olej, dusic na silnym ogniu przez 15min. Ostudzic. Zmielic parmezan: 10sek / obr od 1 do 9, stopniowo. Zmielic mozzarelle: 5sek / obr 5. Odstawic. Ciasto: wszystkie skladniki wg podanej kolejnosci: 3min / "Ciasto" . Rozwalkowac, wycinac krazki, jak na pierogi. Warzywa wymieszac z serami, jajkiem, doprawic. Formowac pierozki, odstawic do wyrosniecia.Posmarowac lekko olejem. Piec w nagrzanym piekarniku: 220° / 15-20min.
Porady
Inne nadzienia:
mozzarella- szynka gotowana
pomidor- mozzarella
grzyby- ser zòlty
szpinak- ricotta
brokuly- kielbasa, itd.
Jesli ilosc jest za duza, mozna zamrozic, przed wyrosnieciem jeszcze.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Bardzo sie ciesze, Monisiu Zawsze jest przyjemnie, jak wlasne przepisy smakuja innym I milo mi, ze skorzystalas z mojego
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
zrobiłam w sobotę, na przyjęcie. opis i zdjęcia bardzo mi pomogły . a efekt końcowy przeszedł moje oczekiwania. Przepyszne na ciepło i dobre na zimno. Dodałam przepis do moich ulubionych. Bardzo dziękuję,
Gabrysiu, jutro napisze Ci, co wiem na ten temat,i co znalazlam. Powiedz mi tylko dokladnie, jakie maki moze jesc, czy nabialu wcale, jajek tez nie? Napisz mi dokladnie, co moze jesc, to bedzie mi latwiej i dokladniej pomòc Ci. Mam i troche przepisòw, ale musze miec dokladne info
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Veroniko, czy z mąki żytniej też można takie pierożki zrobić? Mam znajomą, matkę karmiącą, która nie może jeść nic z mąki pszennej i żadnego nabiału ze względu na dziecko. Czy masz w tym względzie jakieś doswiadczenie? A może jeszcze jakieś przepisy bez białka?
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
Owszem, Grazynko Farsz nadaje sie do kulebiaka, ciast slonych francuskich, pizzy, pierogòw.... i wszystkiego, czego sobie zazyczysz..., jest neutralny. To samo odnosi sie do przyprawienia: sòl, pieprz, albo papryka, chili, czosnek, cebula... ziola..., to, co sie podoba i lubimy . Zimne tez mozna jesc. Cieple, a raczej letnie, sa smaczniejsze, ale i zimne, moze z ketchupem, albo jakims sosikiem lekkim . Ze zdjeciami walcze od kilku godzin, bo komp nie chcial ich "wrzucic" i znikal mi caly przepis . Wczoraj siedzialam do 03. 30 w nocy ... W koncu, pomalutku, po 1, jakos sie udalo... ufff... Teraz sie biore za 2-gi przepis, zobaczymy, co z tego wyjdzie...
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Veroniko dziękuję za zdjęcia czy te pierożki można jeść na zimno?
Veroniko czy farsz można wykorzystać do kulebiaka? tn. dużego pieroga pieczonego w piekarniku?