thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
20min
Czas całkowity
1h 0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

  • Na ciasto:
  • 50 dkg mąki pszennej
  • 1/2 MT wody
  • 16 dkg masła
  • 10 dkg cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 żółtka
  • 1 łyżeczka soli
  • Nadzienie:
  • 5 dkg cukru
  • 1 jajko
  • 1 cukier waniliowy
  • 10 dkg rodzynek
  • 20 dkg sera białego

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do naczynia wsypuję wszystkie składniki na ciasto nastawiam 1minuta 5 obrotów.

    Następnie nastawiam na 3 minuty Interwał i czekam na wyrobienie ciasta.

    W tym czsie smaruje okrągłą blaszkę masłem.

    Po wyrobieniu ciasta dzielę je na 2 części i pierwszą cześć rozwałkowywuje na okrag i umieszczam na blaszce.

    Nadzienie:

    Umieszczam wszystkie składniki w naczyniu i nastawiam 30 sekund na 6 obrotów.

    Wymieszanym nadzieniem smaruję ciasto na blaszcze i przykrywam rozwałkowaną drugą częścią ciasta.

    Wierzch smaruje pozostałym białkiem.

    Piec w piekarniku 40 minut w temp 180 stopni.

     

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Tarta z nadzieniem serowym

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy