Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
20min
Czas całkowity
50min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 11/01/11
zmieniono dnia: 29/11/11

Składniki

  • ciasto:
  • 6 jajek
  • szklanka cukru
  • cukier waniliowy
  • 1/2łyzeczki proszku do pieczenia
  • łyżka mąki ziemniaczanej
  • 3 budynie czekoladowe bez cukru
  • Masa:
  • 2 budynie waniliowe bez cukru
  • kostka margaryny
  • 3 szklanki mleka
  • 30 dag chałwy waniliowej
  • starta czekolada

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1.oddzielic białka od żóltek  wrzucic białka do naczynia miksującego założyć motylek miksować 6 min obr 3 

    2.do ubitej piany powoli  dodajemy :cukier wymieszany z cukrem waniliwym i po jednym żółtku obr 3

    3.mąke ,budynie i proszek mieszamy i wsypujemy do masy delikatnie mieszamy  kopystką  4pieczemy  w piekarniku 30 minut  w temperaturze 160 stopni

    Masa:

    1.do naczynia miksującego wlac mleko dodac budynie gotować 6 minut/100stopni/obr2.Przełożyc do innego naczynia.Wystudzić.

    2.Do naczynia miksującego włożyć masło założyć motylek rozkręcic na mase kremową obr 2-3

    3.do kremowej masy dodawać porcjami wystudzony budyń obr 2-3 pod  koniec dodać rozdobnioną chałwe

    4.na jeden placek wykładamy połowę masy,przykrywamy drugim plackiem i wykładamy resztę masy .Wierzch posypujemy czekoladą. 

    SMACZNEGO!!!!

    2

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Chałwowiec

Wydrukuj:

Komentarze