Składniki
- ciasto:
- 6 jajek
- szklanka cukru
- cukier waniliowy
- 1/2łyzeczki proszku do pieczenia
- łyżka mąki ziemniaczanej
- 3 budynie czekoladowe bez cukru
- Masa:
- 2 budynie waniliowe bez cukru
- kostka margaryny
- 3 szklanki mleka
- 30 dag chałwy waniliowej
- starta czekolada
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1.oddzielic białka od żóltek wrzucic białka do naczynia miksującego założyć motylek miksować 6 min obr 3
2.do ubitej piany powoli dodajemy :cukier wymieszany z cukrem waniliwym i po jednym żółtku obr 3
3.mąke ,budynie i proszek mieszamy i wsypujemy do masy delikatnie mieszamy kopystką 4pieczemy w piekarniku 30 minut w temperaturze 160 stopni
Masa:
1.do naczynia miksującego wlac mleko dodac budynie gotować 6 minut/100stopni/obr2.Przełożyc do innego naczynia.Wystudzić.
2.Do naczynia miksującego włożyć masło założyć motylek rozkręcic na mase kremową obr 2-3
3.do kremowej masy dodawać porcjami wystudzony budyń obr 2-3 pod koniec dodać rozdobnioną chałwe
4.na jeden placek wykładamy połowę masy,przykrywamy drugim plackiem i wykładamy resztę masy .Wierzch posypujemy czekoladą.
SMACZNEGO!!!!
2
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Ciasto jest rewelacyjne.
i chop do schowka ,wypróbuję na niedzielę
pozdrawiam
Jeśli coś Ci nie wychodzi użyj Thermomixa
Ciasto rozpływa się w ustach Jest pyszne POLECAM