Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
50
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Składniki
CIAST NA PIEROGI
- pół kg przesianej mąki tortowej
- 3 czubate łyżki mąki ziemiaczanej
- 2 łyżek oleju
- 0,5 szklanki ciepłej wdy, gorąca
- 1 szklanka ciepłego mleka
- 1 szczypta oli
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Wsypać przesiane mąki do "Blokada naczynia miksującego"
Zrbić wgłębienie wlać olej mleko i wode dodać sól
"Ciasto" ugniatanie
Wyjąć ciasto z naczynia przykryć ściereczką
Rozwałkować cieniutko i wycinać krążki
Faszerować wg uznania
Pierogi pyszne i mięciutkie
Porady
szklanka to ok 200ml
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
dzisiaj zrobiłam pierogi z tego przepisu, pyszne ciasto,dodałam tylko kurkume dla zoltego koloru ....
Are you sure to delete this comment ?