Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
5min
Czas całkowity
5h 5min
porcja/porcje/porcji
246 g
Poziom
--

Składniki

Kluski kładzione z serem białym

Składniki

  • 250 gramów ser biały, półtłusty lub inny
  • 300 gramów mąka pszenna
  • 1 jajko

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Kluski kładzione z serem białym
  1. 1. Kostkę sera 250g oraz jajko miksujemy 30s/obr.5. Zgarniamy kopystką.
    2. Ustawiamy interwał i wsypujemy powoli 250-300 g mąki. Czas około 1 minuta,w zależności czy chcemy uzyskać gładką konsystencję czy wyczuwalne grudnki z sera.
    3. Przekładamy małą łyżeczką wcześniej namoczoną w oleju żeby się nie kleiło na gotującą się wodę. Gotujemy około 3 minuty po wypłynięciu. Kluski pęcznieją.
    Podawać z jogurtem lub masełkiem z bułką tartą i cukrem.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Kluski kładzione z serem białym

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy