thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 4
thumbnail image 5
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3 thumbnail image 4 thumbnail image 5
Czas przygotowania
50min
Czas całkowity
50min
porcja/porcje/porcji
8 słoik/słoiki/słoików
Poziom
Łatwy

Składniki

SOS ŚLIWKOWY DO MIĘS I SERÓW

  • 1500 gramów śliwek, bez pestek
  • 220 gramów cebuli
  • 30 gramów oleju
  • 100 gramów czerwonego wytrawnego wina
  • 4 czubate łyżki cukru
  • 2 i 1/2 łyżeczki soli
  • 2 i 1/2 łyżeczki chili, mielonego
  • 1 i 1/2 łyżeczki cynamonu, mielonego
  • 30 gramów imbiru świeżego
  • 1/2 łyżeczki pieprzu, mielonego
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 2 ziarna ziela angielskiego

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" włożyć wszystkie składniki, zmiksować 30 s /obr. 10.
    Zamiast miarki na pokrywę naczynia miksującego nałożyć koszyczek i gotować 45 min/ Varoma/obr. 2.
    Sos zmiksować 1 min /obr. 10 i przelać do sparzonych wrzątkiem słoiczków, zakręcić i odwrócić do góry dnem na 10 min.
    Sos podawać do mięs i serów.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

SOS ŚLIWKOWY DO MIĘS I SERÓW

Wydrukuj:

Komentarze